Zlatko Kumrić

 IJF.ORG Ijf.org
JUDO

Zlatko Kumrić peti na Grand Slamu: ‘Ne sviđa mi se rezultat, ali nešto bodova se skupilo za Olimpijske igre‘

Barbara Matić je osvojila broncu u kategoriji do 70 kilograma, dok je u istoj kategoriji Lara Cvjetko bila peta
Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2023. 16:08

Posljednjeg dana IJF Grand Slama u Azerbajdžanu, hrvatski džudaš Zlatko Kumrić osvojio je peto mjesto u kategoriji do 100kg.

U borbi za broncu Kumrić je izgubio od domaćeg predstavnika Zelima Kotsojeva koji ga je iznenadio kontra napadom u prvoj minuti borbe.

"Ostvario sam tri pobjede i dva poraza. Ne sviđa mi se rezultat, ali nešto bodova se skupilo za Olimpijske igre, 360 čini mi se. Ništa, idemo dalje i to je to," kazao je Kumrić.

U prvom kolu je bio slobodan, a u drugom je pobijedio Azera Ruslana Nasirlija nakon minutu i pol borbe. Treće kolo donijelo mu je Brazilca Rafaela Buzacarinija. Sjajno je krenuo Kumrić od prve minute, ubrzo je predstavnik Brazila skupio dvije opomene i sve teže radio otpor 29-godišnjem Splićaninu koji u trećoj minuta radi bacanje i pobjeđuje borbu zahvatom držanja.

U četvrtfinalu Kumrić se susreo s prvim nositeljom turnira Gruzijcem Ilijom Sulmanidzeom od kojeg gubi borbu na polugu. Austrijanac Aaron Fara čekao ga je u repasažu kojeg Kumrić pobjeđuje nakon minute borbe, da bi potom izgubio od Kotsojeva.

Uz Kumrića nastupile su i Ivana Šutalo i Tina Radić u kategoriji +78kg. Šutalo je upisala pobjedu protiv Latvijke Sandre Jablonskyte i poraz od Turkinje Hilal Ozturk, dok je Radić poražena u prvom kolu protiv Ruskinje Darije Vladimirove.

Podsjećamo dan ranije Barbara Matić je osvojila broncu u kategoriji do 70 kilograma, dok je u istoj kategoriji Lara Cvjetko bila peta. Prvog dana natjecanja Ana Viktorija Puljiz je bila sedma u kategoriji -52kg.

Linker
28. travanj 2024 15:38