Ema s trenericom Ivanom Bebek

KARATE

Ema Sgardelli doprvakinja Europe! Pokorila konkurenciju, ali u finalu je morala čestitati Francuskinji

Na Cipru je završeno kadetsko, juniorsko i mlađeseniorsko EP s kojeg Hrvatska nosi sedam medalja
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. veljača 2023. 20:25

Riječanka Ema Sgardelli osvojila je srebrnu medalju na EP u karateu u ciparskoj Larnaci, a u konkurenciji mlađih seniorki, kategoriji do 50 kg. Ema je bila slobodna u 1. kolu, a onda je ostvarila uvjerljive pobjede protiv Azerbajdžanke Kumar Alibajove 4-0, Slovakinje Lucije Mrazove 7-1 i Španjolke Sofie Line Verdes 5-1. U finalu je izgubila od Francuskinje Assme Charif 4-2.

Dario Gluhinić, također u natjecanju mlađih seniora, u kategoriji iznad 84 kg izgubio je dvoboj za brončano odličje od Crnogorca Nemanje Jovovića 1-0.

Hrvatska je inače ukupno, na kadetskom i juniorskom EP na Cipru osvojila 7 medalja. Naime, osvajači juniorske bronce su Mia Čačko (do 66 kg) i Max Fajerbach (iznad 76 kg). Čačko je uvjerljivo nadvisila Rumunjku Antoniu Manicu 12-2, a Fajerbach je bio bolji od Belgijanca Jadoula Erwana 2-1.

Kadetsko srebro pripalo je Lovri Maslovu (do 52 kg), koji je u finalu minimalno izgubio od Belgijca Matta Rombeauxa 1-0, a bronce su osvojili Aida Trstenjak (do 47 kg), Korina Klarić (do 54 kg), te kategorijski mješovita kadetsko-juniorska muška vrta u katama.

Aida Trstenjak je bila bolja od Latvijke Jevgenije Konajeve 4-1, Korina Klarić je svladala Engleskinju Anthony Shanae 2-0, a u kadetsko-juniorskom susretu za broncu, Hrvatska je pobijedila Crnu Goru.

Linker
30. travanj 2024 15:52