Ivan Kvesić, Hrvatski karate savez

 HRVATSKI KARATE SAVEZ Hrvatski Karate Savez
KARATE

Euopsko prvenstvo ponovno u Hrvatskoj: ‘Konkurencija će biti izvrsna, nadam se da ćemo ići do kraja‘

U Zadru će se od 8. do 12. svibnja organizirati 49. Europsko seniorsko prvenstvo
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 07. svibanj 2024. 10:14

Zadar će još jednom biti domaćin velike sportske priredbe, u ŠC Višnjik, od 8. do 12. svibnja organizira se 49. Europsko seniorsko prvenstvo u karateu. Doista, bilo je podosta živo u press centru dvorane Krešimir Ćosić, gdje su glavnu riječ imali karate reprezentativci i reprezentativke Hrvatske.

– Drago nam je da će se ovo natjecanje održati u Zadru. Glede sportske forme mogu reći da je na visokoj razini. Konkurencija će biti izvrsna, ali nama je to izazov. Vjerujem da ćemo uz potporu publike ići do kraja i u pojedinačnoj i u momčadskoj konkurenciji. U svakom slučaju, bit će zanimljivo – kazao je Ivan Kvesić.

Osobito zadovoljstvo što je EP-u domaćin Hrvatske iskazao je Ivan Martinac, istaknuvši kako je iznimno sretan što sve događa u Zadru, uvjeren u dobro popunjene tribine tijekom prvenstva.

Veliki optimizam iskazala Sadea Bećirević kazavši kako vjeruje da će u Zadru doći do medalje, naglasivši da će na tatamiju imati izvrsne suparnice jer su po njezinom mišljenju najbolje stigle u Zadar. Nije daleko od njezinog razmišljanja otišla ni Nikolina Golomboš, koja je istaknula da ima dosta motiva za natjecanje, također s vrlo izraženim ciljem: “ Popeti se na postolje!”

Obje ih je pomno slušao izbornik ženske reprezentacije Danil Domdjoni, iza čijeg imena kao rođenog Biograđanina, su brojni trofeji.

– Hvala Gradu Zadru na suradnji i na potpori. Očekivanja su velika, ima i pritiska, ali mi se time znamo nositi. Želimo nastaviti niz vrhunskih postignuća. Glede muške reprezentacije rekao bih da ona uvijek iznova potvrđuje svoju klasu i da će s velikim motivom nastupati i u Zadru – zaključio je Domdjoni.

U ime domaćina nazočnima se obratila Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra, ujedno i zamjenica pročelnice UO- a za kulturu i sport. Uz prigodne pozdrave, Jurinić je naglasila..

– Želim da se ugodno osjećate u našem gradu koji uvijek podupire ovakva i slična događanja. To je ujedno i velika promidžba za Zadar i za Hrvatsku, pa i poticaj ovdašnjem turizmu. Zahvaljujem Hrvatskom karate savezu na izvrsnoj suradnji – kazala je Jurinić.

U ime ŠC-a Višnjik nazočnima se uz velike pozdrave obratio Tomislav Zubčić, v.d. direktora.

– Želim da se ovih dana ugodno osjećaju i dobro provedu na Višnjiku. Čast nam je i zadovoljstvo što smo domaćin ovog EP-a. Vjerujemo u sjajne rezultate naših natjecateljica i natjecatelja. Hvala Davoru Cipeku, predsjedniku Hrvatskoga karate saveza, na odabiru Višnjika, a Gradu Zadru na potpori i na suradnji – kazao je Zubčić nakon kojeg je riječ uzeo

Davor Cipek, predsjednik Hrvatskoga karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije.

– Hvala Gradu Zadru, Vladi RH-e i Ministarstvu turizma i športa, dakako i ŠC-u Višnjik. Ovo je značajni događaj i za karate i za cijeli hrvatski sport. Glede natjecateljskog dijela vjerujemo u uspjeh, a treba reći i da je ovo natjecanje kvalifikacijsko za ekipno, te za pojedinačno SP. U sklopu EP-a održat će se i kongres Europske karate federacije.

U Zadru je sve spremno za Europsko prvenstvo. Uskoro će na redu biti sportaši. Posebno hrvatski, od kojih će navijači očekivati nove medalje...

U Zadru će se okupiti 671 natjecatelj iz 51 zemlje

U Zadru će se okupiti 671 natjecatelj iz 51 zemlje.

“Neizmjerno smo sretni što imamo priliku natjecati se u našem Zadru i osvojiti europske medalje upravo ovdje. Konkurencija je izrazito jaka, ali mi (hrvatska ženska reprezentacija u borbama) smo se vraćale s velikih natjecanja posljednje četiri godine s medaljama te se nadam da na domaćem terenu možemo do najvećih pothvata”, kazala je Sadea Bećirević.

Na europskom seniorskom prvenstvu debitirat će Nikolina Golomboš, aktualna europska mlađe seniorska prvakinja u konkurenciji +68 kg...

Linker
19. svibanj 2024 09:54