Sara Tomić

 Hrvatski karate savez
KARATE

Hrvatska osvojila zlato na SP mlađih uzrasta u Turskoj, Sara Tomić je kadetska svjetska prvakinja

Sara je nakon suverenih pet pobjeda ranije ovog tjedna u finalu nadjačala i Španjolku
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. listopad 2022. 15:58

Sara Tomić, djevojka koja je prvog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u karateu za mlađe uzraste, a koje se održava u Turskoj, u gradu Konya, već bila osigurala medalju ulaskom u finale kategorije iznad 54 kg, u subotnje je prijepodne otišla do kraja, do vrha!

Sara je, naime, nakon suverenih pet pobjeda ranije ovog tjedna, u finalu nadjačala i Španjolku Mireiju Bejarano Villanueve, te osvojila zlato, naslov svjetske kadetske prvakinje.

Ema Sgardelli će se pak u nedjelju boriti za brončanu medalju u konkurenciji mlađih seniorki do 50 kg. Sgardelli je sudačkim preglasavanjem izborila 2. kolo, nakon što u borbi s Kosovarkom Redonom Gashi nije bilo bodova. U nastavku je svladala Latvijku Aleksandru Mihailovu 3-0, Tzu-Yun Chen iz Tajvana 4-1, te Portugalku Leu Barros 3-2. Uslijedio je minimalan polufinalni poraz od Marokanke Hibe Fellaqui 3-2, pa će se za brončanu medalju boriti protiv Kazahstanke Malike Abzhanove.

Jednu borbu do susreta za broncu u repasažu ostala je Laura Lisac (do 61 kg), a dvije borbe do bronce je "zapela" Anamarija Ravlić (-68 kg).

U drugoj borbi repasaža kategorije do 55 kg zaustavljena je Tea Ostojić, u 3. kolu Mia Greta Zorko (iznad 68 kg). U muškoj konkurenciji Dino Šimunec (do 75 kg) natjecanje je završio u 3. kolu, kao i Jure Prce u trećem nastupu iznad 84 kg.

U drugom se kolu od natjecanja oprostio Stefano Luka Ciprić (do 84 kg), a prvi nastup bio je završni za Kristiana Topličaneca (do 60 kg) i Luku Tomljanovića (do 67 kg).

Do drugog kruga natjecanja u katama stigli su Ivana Raguž i Matija Relić. Osim Eme Sgardelli (mlađi seniori, do 50 kg), dvoboj za broncu izborili su kadet Karlo Panić (do 63 kg) i junior Max Fajerbach (iznad 76 kg).

Linker
27. travanj 2024 05:00