RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
DOBRE VIJESTI IZ POLJSKE

Hrvatska u borbi za novo odličje, Kvesić sjajnim nastupom najavio moguću zlatnu medalju na Europskim igrama

Enes Garibović u kategoriji do 84 kg i Lucija Lesjak u kategoriji preko 68 kg zaustavljeni su u skupinI
Piše: HinaObjavljeno: 23. lipanj 2023. 18:04

Hrvatski karataš Anđelo Kvesić plasirao se u finale kategorije iznad 84 kg na Europskim igrama u Poljskoj i večeras će se boriti za zlato.

Europski prvak je u polufinalu pobijedio Asimana Gurbanlija iz Azerbajdžana sa 5-3, dok je u drugom polufinalu Turčin Fatih Sen porazio Gruzijca Gogita Arkanija sa 5-1.

Finale između Kvesića i Sena je u 19.00 sati, a Kvesić je već ranije u skupini pobijedio Sena sa 5-3.

U skupini je svladao i Grka Michaila Tzanosa (4-1), dok je Poljak Maciej Gebka nakon 30 sekundi više nije mogao nastaviti borbu i bio je prisiljen na predaju.

Enes Garibović je doživio dva tijesna poraza na startu od Albanca Alvina Karaqija (0-2) i Grka Konstantinosa Mastrogiannisa (0-2), da bi u zadnjem nastupu u skupini uvjerljivo svladao (7-0) Poljaka Michala Babosa koji je već osigurao plasman u polufinale.

S tri boda Garibović je osvojio posljednje mjesto u skupini.

Lucija Lesjak na početku natjecanja pobijedila Talijanku Clio Ferracuti (2-1), a potom izgubila od Španjolke Marije Torres Garcije (1-2). Prekidom je svladala Faridu Alijevu iz Azerbajdžana, ali je u krugu natjecateljica sa po šest bodova završila na trećem mjestu i tako ostala bez plasmana u polufinale.

Linker
03. svibanj 2024 05:31