Još jedno odličje u kolekciji - Ivan Kvesić

 HKS
TURNIR U EGIPTU

Hrvatski olimpijac osvojio broncu u Kairu i uspješno ‘položio‘ test prije Europskog prvenstva u Zadru

Na turniru Svjetske lige u Kairu sudjelovalo je 377 natjecatelja iz 59 zemalja
Piše: SNObjavljeno: 21. travanj 2024. 22:07

Ivan Kvesić osvojio je brončano odličje u poluteškoj kategoriji (-84 kg) na turniru Svjetske lige u Egiptu. U završnom dvoboju pobijedio je Alžirca Falleha Midouannea s 4-2.

U kvalifikacijskoj skupini Ivan je bio bolji od Crnogorca Nikole Malovića 4-0 i Japanca Rikite Shimade 3-0, a zbog ozljede dvoboj mu je predao Španjolac Victor Luque Perez.

U četvrtfinalu je naš borac svladao Ukrajinca Valerija Chobotara s 1-0, a u polufinalu je bolji od njega bio jordanski predstavnik Mohammad Aljafari s 5-0, čime je Kvesić, svjetski prvak iz Madrida prije šest godina, u Kairu izborio susret za brončano odličje.

Ema Sgardelli (-50 kg) je bila vrlo blizu brončanog odličja. Do četvrtfinala je stigla s tri pobjede u skupini. Svladala je Njemicu Seden Bugur 3-0, Čileanku Fernandu Vegu Rojas 4-0, a na "senshu" ili pravilo prvog osvojenog boda bila je uspješnija i od Španjolske Mireie Olivenze Vizuente (3-3).

Sgardelli je u četvrtfinalu nadvisila Portugalku Catarinu Rodrigues 6-2, ali je bez odličja ostala zbog poraza u završnim dvobojima - u polufinalu od Kazahstanke Moldir Zhangbyrbay 2-1, pa za broncu od Alžirke Cylie Ouikene 3-0.

Sadea Bećirović (-68 kg) je izborila četvrtfinale prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini pobjedama nad Austrijankom Marinom Vuković 3-2, Armenkom Anitom Makyan 3-0 i Egipćankom Olmom Elmedany 3-2. U borbi za ulazak među četiri najbolje zaustavila ju je Talijanka Silvia Semeraro 3-1.

Jelena Pehar (-50 kg), Lea Vukoja (-68 kg), Enes Garibović (-84 kg) i Anđelo Kvesić (+84 kg) osvojili su drugo mjesto u kvalifikacijskim skupinama, a treće mjesto u svojoj skupini zauzeli su Mia Čačko (-61 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg).

Na turniru Svjetske lige u Kairu sudjelovalo je 377 natjecatelja iz 59 zemalja, a bilo je to ujedno i posljednje natjecanje uoči EP-a, koje će se od 8. do 12. svibnja održati u Zadru.

Linker
21. travanj 2024 22:08