DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
CROATIAN CUP

Ivan Kvesić osvojio Super 8 u Zagrebu, finale prekinuto pet sekundi prije kraja

Brončana medalja pripala je Anđelu Kvesiću koji je svladao Anesa Bostandžića iz BiH
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. svibanj 2023. 23:03

Ivan Kvesić nadmoćno je slavio na 29. Croatia kupu u karateu koji se održao u Sportskoj dvorani u Trnskom u Zagrebu. Riječ je o tradicionalnom međunarodnom pozivnom turniru u apsolutnoj kategoriji za nagradni fond od 5.000 eura. Hrvatski reprezentativac, Ivan Kvesić je uvjerljivo pobijedio Ukrajinca Rizvana Talibova 4-0 i predstavnika BiH, Anesa Bostandžića 6-3, a za prvo mjesto u Plavoj skupini, remizirao je s kolegom iz reprezentacije, Ivanom Martincem 0-0.

U finalu je Ivan je do trijumfa stigao uspjehom nad Crnogorcem Nikolom Malovićem. Dvoboj je prekinut pet sekundi prije kraj zbog velike bodovne razlike. Kvesić je naime vodio 9-1. Brončani je pak Anđelo Kvesić koji je u susretu za 3. mjesto svladao Anesa Bostandžića iz BiH, 2-1. Prije toga je u Crvenoj skupini, Anđelo svladao Srbina Vladimira Brezančića 2-1 i Slovaka Marosa Janovčika 1-0, ali u posljednjim sekundama izgubio od Crnogorca Nikole Malovića 1-0.

Treći Hrvat, Ivan Martinac u posljednji je trenutak "upao" je na Super 8 zbog otkaza Mađara Yvesa Tadissija. Izgubio je dva susreta, protiv Bostandžića i Talibova 1-0, a s Ivanom Kvesićem susret je završio bez pobjednika i bodova.

Linker
20. travanj 2024 00:31