Anđelo Kvesić

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
KARATE

Muška reprezentacija u katama izborila borbu za broncu: ‘Nadamo se najboljem u nedjeljnom meču‘

‘U ovom sastavu krenuli smo prije samo dva mjeseca, što ovom rezultatu daje još veću vrijednost‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. svibanj 2022. 17:36

Na Eurpskom prvenstvu u karateu, u turskom Gaziantepu novi uspješni rezultati hrvatskih natjecatelja. Nakon što su dan ranije odnosno u srijedu finale u svojim kategorijama izborili Enes Garibović (do 84 kg) i Anđelo Kvesić (iznad 84 kg), a Lucija Lesjak borbu za broncu u kategoriji iznad 68 kg, četvrtak je donio zasad jedan izboren meč za broncu i jedan repasaž.

Hrvatska muška reprezentacija u katama u sastavu Nikola Solomun, Luka Koščević i Moreno Emanuelle-Pinter, izborila je susret je za broncu. U svojoj kvalifikacijskoj skupini bili su 3. uz ocjenu 23.26. Ispred njih bili su Italija i Španjolska, a naši su nadvisili reprezentacije Sjeverne Makedonije i Rumunjske.

- U ovom sastavu krenuli smo prije samo dva mjeseca, što ovom rezultatu daje još veću vrijednost. Jako smo sretni zbog toga. Nadamo se najboljem u nedjeljnom meču s Azerbajdžanom - razmišlja Nikola Solomun.

Ženska vrsta u katama (Nika Jukić, Ivana Raguž, Nika Jelen) ostala je na korak do susreta za broncu. U kvalifikacijskoj skupini bile su četvrte, mjesto ispred Srbije, i to s ocjenom 22.86. U drugom krugu su na kraju za 0.2 boda ostali bez dvoboja za brončano odličje. U četvrtfinalnoj skupini su zauzele 4. mjesto s ocjenom 22.92.

Linker
04. svibanj 2024 12:31