Daniela Topić (arhiva)

 GORAN MEHKEK Cropix
VELIKI USPJEH

‘Nakon deset godina, hrvatska reprezentacija može napokon slaviti osvajanje medalje na Svjetskom prvenstvu‘

‘Posljednje medalje su donijeli Ivana Bilić i pokojni Ivica Vuković, čime su ostavili neizbrisiv trag‘
Piše: HinaObjavljeno: 01. studeni 2023. 11:00

Nakon deset godina hrvatski para karate je stigao do nove medalje na Svjetskom prvenstvu, nakon što je Daniela Topić osvojila broncu u katama u kategoriji K-22 za osobe s intelektualnim poteškoćama na SP-u u Budimpešti.

Topić je u borbi za broncu bila bolja (39,1 poen) od Španjolke Andree Marie Matati Perez (37,1).

"Jako sam sretna i zadovoljna. Bilo mi je super u Budimpešti", kazala je Topić koja je osvojila i tri medalje na Europskim prvenstvima.

Prije dvije godine u Poreču je bila treća, prošle godine je osvojila zlato u turskom Gaziantepu, a potom je u ožujku ove godine obranila europsku titulu u španjolskoj Guadalajari.

"Radujem se svakoj medalji, ne radim nikakvu razliku između njih", izjavila je 21-godišnja Daniela.

Korak do borbe za medalju ostao je Josip Šteko (K10) kojem je nedostajalo 0,01 poena, Toma Goatti Matijević (K21) je, unatoč dobrom nastupu, u skupini završio svoj put, dok je najmlađem sudioniku natjecanja, 17-godišnjem Stipi Bariću, nedostajalo manje od boda za plasman u polufinale. Podsjetimo, Barić je na Europskom prvenstvu koje je u ožujku održano u španjolskoj Guadalajari, bio treći u katama u kategoriji K-22.

"Nakon deset godina, hrvatska para karate reprezentacija može napokon slaviti osvajanje medalje na Svjetskom prvenstvu. Posljednje medalje, i to brončane, su donijeli Ivana Bilić i pokojni Ivica Vuković, čime su ostavili neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog para karatea. Sada im se pridružila i Daniela Topić, dvostruka osvajačica zlatnih medalja na Europskim prvenstvima", rekao je predsjednik Hrvatskog karate saveza osoba s invaliditetom i v.d. izbornika Danijel Kufner.

Linker
30. studeni 2023 12:09