Anđelo Kvesić

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
ODLIČNE VIJESTI

Nastavljena berba odličja na velikim natjecanjima: Garibović srebrni, Kvesiću bronca na Europskom prvenstvu!

‘Silno sam sretan zbog medalje koja je osvojena u posebnim okolnostima‘, nakon borbe će Anđelo
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. ožujak 2023. 12:39

Dobro je počela velika hrvatska karate subota u španjolskoj Guadalajari na Europskom seniorskom prvenstvu. Naime, Anđelo Kvesić je u kategoriji iznad 84 kg osvojio broncu, nakon što je u subotnje prijepodne svladao u borbi za kolajnu, Turčina Fatiha Sena.

Podsjetimo, Anđelo Kvesić je prvog dana EP u Guadalajari pobijedio redom Crnogorca Nemanju Jovovića 4:1. U drugom kolu bio je bolji od Danca Christiana Godthjaelpa Petersena 2:1. U trećem kolu susreo se s Grkom Georgiosom Tzanosom. Šest sekundi prije završetka meča Grk je diskvalificiran, ali je uložena žalba, koja je i uvažena. Suci su nakon više od pola sata vijećanja, što je apsolutno suludo i predugo, odlučili nastaviti dodatnih 15 sekundi borbe, u kojoj je u konačnici slavio grčki karatist. Anđelo se u repasažu borio protiv Rumunja Constantina Buduija Cipriana, te odnio pobjedu sudačkom odlukom budući da je bilo 0:0. Subotnjom pobjedom protiv Turčina Sena, Anđelo nastavlja s prikupljanjem medalja na europskim prvenstvima, budući da je prije godinu dana u Gaziantepu u Turskoj osvojio naslov prvaka Europe.

No, to je bio tek početak subotnjih uzbuđenja, budući da je u poslijepodnevnim satima Enes Garibović osvojio srebro u kategoriji do 84 kg, a u večernjim satima se za naslov prvakinja Europe u ekipnoj konkurenciji nadmeće i naša ženska reprezentacija u borbama.

Šesta medalja na europskim prvenstvima

Anđelo Kvesić, član Karate kluba Hercegovina iz Zagreba, osvojio je brončanu medalju u teškoj kategoriji (iznad 84 kg) na Europskom prvenstvu u karateu u španjolskoj Guadalajari.

Uspjeh tim veći jer je Anđelo imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Naime, zbog ozljede gležnja do posljednjeg trenutka se nije znalo hoće li uopće otići na EP u Španjolsku, da bi Anđelo ove subote osvojio i svoju šestu medalju u povijesti europskih prvenstava.

- Silno sam sretan zbog ove medalje koja je osvojena u posebnim okolnostima - nakon borbe će Anđelo koji sada u kolekciji europskih medalja ima 6 kolajni - prošlogodišnje pojedinačno zlato iz Gaziantepa u Turskoj, ali i momčadsko zlato prije dvije godine u našem Poreču, te ukupno 4 bronce. Anđelo Kvesić uz ove kolajne ima još i dvije bronce sa svjetskih prvenstava, srebro s Europskih igara u Minsku, kao i srebro sa Svjetskih igara prošle godine u američkom gradu Birminghamu (Alabama).

Linker
08. svibanj 2024 05:38