Lucija Lesjak

KARATE

S reprezentacijom bila najbolja u Hrvatskoj prošle godine, novu otvorila s broncom na važnom natjecanju

Lucija Lesjak brončana na Premier ligi u Parizu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. siječanj 2024. 23:18

Lucija Lesjak, članica hrvatske karate reprezentacije ili ekipe godine 2023. u izboru SN, ovu je godinu pak započela broncom na prvom ovogodišnjem turniru svjetske Premier lige. Lucija je u Parizu u kategoriji iznad 68 kg osvojila brončanu medalju.

U skupini je Lesjak ostvarila sve ti pobjede. Prvo protiv Alžirke Chaime Oudiru 2-1, zatim Japanke Theodosiu Giamouki 5-4 i Kanađanke Lily-Rose Nolet 6-2. U četvrtfinalu je Lucija nadvisila i Švicarku Fabienne Kaufmann 5-2, da bi izgubila tek polufinale od Španjolke Marie Garcie Torres 5-1. Broncu je osvojila bez borbe jer joj je suparnica za treće mjesto, Turkinja Nur Kira Kasatura zbog ozljede bila primorana predati bez borbe.

- Jako bitan turnir i medalja jer se radi o bodovnom turniru za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Kairu. Zadovoljna sam svojim izvedbama i nadam se da je to samo najava lijepe i uspješne godine - iz Pariza će brončana Lucija Lesjak.

Enes Garibović (do 84 kg) je došao vrlo blizu medalje. Varaždinac je osvojio je prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini pobjedom na prvi osvojeni bod protiv Egipćanina Mohameda Ramadana u susretu koji je završio 5-5. U nastavku je remizirao s Fincem Bjornom Kulovuorijem 0-0, a pobijedio Japanca Junya Eta 1-0. Turnir je ipak završio četvrtfinalnim porazom od Belgijca Walida Deghalija 4-2, koji u nastavku nije izborio finale.

Od ostalih naših nadomak četvrtzavršnici odnosno prvom mjestu u skupini ostali su Ema Sgardelli (do 50 kg), Alessandra Hasani (-55 kg), Ivan Kvesić (do 84 kg) i Anđelo Kvesić (iznad 84 kg).

Nastupili su još Jelena Pehar (do 50 kg), Sadea Bećirović (do 68 kg) i Jakov Bunjevac (iznad 84 kg).

Linker
23. travanj 2024 15:44