Mia Greta Zorko

 GORAN MEHKEK Cropix
EP U KARATEU

Sjajan vikend u Pragu! U konkurenciji mlađih kategorija hrvatski predstavnici osvojili čak osam medalja

Odličan nastup hrvatskih reprezentativaca u karateu - kadeta, juniora i mlađih seniora
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. lipanj 2022. 21:44

To se zove - sjajan vikend u Pragu. U karateu, jednom od naših najtrofejnijih sportova u kojem teško da prođe mjesec bez barem jedne medalje. Sada njih čak osam, po četiri srebra i bronce. Jako dobar rezultat na Europskom prvenstvu mlađih dobnih uzrasta (kadeti, juniori i mlađi seniori).

U konkurenciji mlađih seniora srebro su osvojili Dino Šimunec (do 75 kg) i Ema Sgardelli (do 50 kg), dok je broncu uzela Mia Greta Zorko (iznad 68 kg).

Dino Šimunec je primjerice srebro osvojio tri tjedna nakon seniorskog EP u Turskoj na kojem na kraju nije nastupio zbog želučane viroze. U Pragu je bio slobodan u 1. kolu, zatim su uslijedili izvrsni nastupi i pobjede protiv Latvijca Artura Stepanova 2-0, Cipranina Christosa Erotokritoua 5-0, Azerbajdžanca Freda Aghajeva 3-2, a u polufinalu i Talijana Daniela de Viva 1-0. U konačnici Grk Theoharis Giannakos u finalu bio bolji 3-1.

Srebro je osvojila i Ema Sgardelli do 50 kg. U nedavnom debitantskom nastupu na seniorskom EP došla je do repasaža za broncu, a sada je do polufinala nizala pobjede, ne izgubivši ni bod. Pobijedila je Ukrajinku Kseniju Ilinu 3-0, Turkinju Bilge Solak 2-0 i Austrijanku Aleksandru Grujić 5-0. Polufinalna pobjeda bila je najuvjerljivija. Protiv Latvijke Aleksandre Mihajlove bilo je na koncu 7-1. U finalu je za nijansu bolja bila Francuskinja Niswa Ahmed, 1-0.

Mia Greta Zorko osvojila je drugu medalju na velikim natjecanjima u konkurenciji mlađih seniora. Članica zlatne ekipe na seniorskom EP u Gaziantepu sada je osvojila brončanu medalju u pojedinačnoj nastupu u borbama u teškoj kategoriji. Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, u nastavku je nadvisila Talijanku Zinoviu Auroru Crivelli 7-0 i Kosovarku Elmedinu Istogu 4-2. Polufinalni poraz od Srpkinje Ivane Perović 2-1 odveo ju je u dvoboj za broncu, u kojem je uvjerljivo svladala Nejlu Brkan iz BiH 9-1.

U juniorskim borbama Nikolina Golomboš osvojila je srebro u kategoriji iznad 59 kg, a Nikola Topličanec broncu u kategoriji do 55 kg. Korina Klarić (do 54 kg) bila je najuspješnija hrvatska kadetkinja, osvojivši srebrno odličje. S broncom oko vrata iz Češke se vraćaju Sven Strahija (do 70 kg) i Sara Tomić (iznad 54 kg). Jedini koji je na žalost izgubio borbu za medalju, za broncu, bio je Bartol Kadić u kadetskoj konkurenciji, do 63 kg.

Linker
02. svibanj 2024 19:57