Enes Garibović

KARATE

Sjajne vijesti iz Španjolske, Garibović već osigurao medalju, sada bi mogao kompletirati kolekciju

Bez sličnog uspjeha ostao je Anđelo Kvesić koji u Guadalajari neće braniti zlato iz Turske
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. ožujak 2023. 20:10

Enes Garibović ima medalju, u najmanju ruku srebrnu, ali njegov je proklamirani cilj prije Guadalajare zlato. Za to će imati priliku ove subote.

Naime, prvog dana natjecanja na Europskom prvenstvu u Španjolskoj, Enes Garibović (do 84 kg) je pobijedio sve četiri borbe eliminacijskog dijela, odnosno u polufinalu, te se plasirao u završnu borbu za medalju (2:0, 1:0, 5:1 i 2:2 - zlatni bod). Finale je na rasporedu u subotu rano poslijepodne, s početkom u 12.33 sati.

Podsjetimo, Enes Garibović s prijašnjih europskih prvenstava već ima broncu i srebro. Jasno je koja mu je sada želja, čisto zbog kompletiranja.

Bez sličnog uspjeha je ostao Anđelo Kvesić (iznad 84 kg) koji u Guadalajari neće obraniti zlato iz Turske prošle godine. Anđelo je ostvario na početku nadmetanja dvije pobjede (4:1 i 2:1), a pobjedu je prvotno upisao i u trećem kolu nakon diskvalifikacije protivnika. Suparnik je uložio žalbu koja je, na žalost našeg borca, uvažena. Suci su naknadno donijeli odluku da se nastavi još 15 sekundi borbe u kojoj je u konačnici slavio grčki karatist. Anđelo je upisao poraz i time završio pokušaj obrane naslova prvaka Europe. No, ostaje u borbi za repasaž za broncu, jednako kao i Lucija Lesjak (iznad 68 kg).

Sadea Bećirović (do 68 kg) je ostvarila dvije pobjede, ali i poraz u četvrtfinalu čime je završila nastup u pojedinačnoj konkurenciji. U katama je pak Sara Malčec ostvarila je 37.8 poena u drugom krugu, te natjecanje na Europskom prvenstvu završila na 13. mjestu dok se Matija Relić s postignutih 37.6 poena plasirao na ukupno 11. mjesto.

Linker
26. travanj 2024 21:57