DAMIR KRAJAC Cropix
KARATE

Sjajne vijesti s EP za mlađe uzraste na Cipru: Hrvati se u nedjelju bore za 8 euro-medalja!

Ema Sgardelli (do 50 kg) u nedjelju će se boriti za zlatnu medalju na EP u karateu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. veljača 2023. 22:00

Ema Sgardelli (do 50 kg) u nedjelju će se boriti za zlatnu medalju na EP u karateu u konkurenciji mlađih seniorki u ciparskom gradu Larnaki.

Ema je bila slobodna u 1. kolu, a potom je svladala Azebajdžanku Kumar Alibajovu 4-0, Slovakinju Luciju Mrazovu 7-1, Španjolku Sofiju Lindez Verdes 5-1, a u finalu će se boriti protiv Francuskinje Assme Charif.

U kategoriji iznad 84 kg susret za broncu izborio je Dario Gluhinić. Bio je bolji od Engleza Jamesa Francisa 4-0 i Azerbajdžanca Osmana Osmannoa 8-0, ali je u nastavku izgubio od Anesa Bostandžića 4-2. Budući da je predstavnik BiH završio u finalu, Dario je završio u repasažu u kojem je eliminirao Mađara Daniela Franka 7-0, a za broncu će se boriti protiv Crnogorca Nemanje Jovovića.

Posljednjeg dana EP-a na Cipru, Hrvatska će se boriti za ukupno osam odličja. Juniorski dvoboj za broncu očekuje Maxa Fajerbacha (iznad 76 kg) i Miu Čačko (do 66 kg).

Za kadetski naslov europskog prvaka borit će se Lovro Maslov (do 52 kg) protiv Belgijca Matta Rombeauxa, a jedna pobjeda do bronce dijeli Aidu Trstenjak (do 47 kg), Korinu Klarić (do 54 kg) i Saru Tomić (iznad 61 kg). (dba)

Linker
23. travanj 2024 23:56