Marko Golubić

 DAMIR KRAJAC Cropix
GRAND PRIX

Dva Hrvata iz Pariza se vraćaju s brončanim medaljama, olimpijska i svjetska prvakinja bez odličja

Lena Stojković i Matea Jelić na pariškom nadmetanju nisu uspjeli osvojiti medalju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. rujan 2023. 12:50

U pariškom predgrađu Levalloisu, udaljenom kojih 6-7 km od glavnog francuskog grada, minulog je vikenda održan seniorski Grand Prix turnir s kojeg se hrvatska ekspediija vratila s dvije brončane medalje. Treća su mjesta osvojili Marko Golubić (Metalac Zagreb), svjetski prvak do 68 kg i Paško Božić (Marjan Split), brončani sa zadnjeg SP, do 87 kg.

Na Grand Prix turnirima u taekwondou, podsjetimo, pravo nastupa imaju samo pojedinci koji su među 32 najbolja u svakoj olimpijskoj kategoriji i to po maksimalno dvojica iz iste države.

Prvi je broncu osvojio Marko Golubić koji je na putu do kolajne svladao Mitka Džordževa iz Bugarske, Carlosa Navarra iz Meksika, te Francuza Luciena Thea. U polufinalu je bolji bio Uzbek Ulugbek Rašmitov. Paško Božić je pak svladao Kineza Mingkuan Menga, zatim Turčina Emrea Ateslija, te Brazilca Siguiera. U polufinalu je naletilo na Cheick Sallah Cissea iz Obale Bjelokosti koji se pokazao boljim u toj borbi.

No, bez medalje su se iz Francuske vratili, između ostalih, dvostruka prvakinja Europe i svijeta, Lena Stojković (Marjan Split), zatim olimpijska pobjednica Matea Jelić (Marjan Split), pa Bruna Duvančić (Marjan Split), Ivan Šapina (Marjan Split), Josip Teskera (DIV Knin), Nika Klepac (Medvedgrad Zagreb), Leon Glasnović (Marjan Split)... (dba)

Linker
06. svibanj 2024 22:16