ULISES RUIZ/AFP/PROFIMEDIA Ulises Ruiz/afp/profimedia
APSOLUTNI TRIJUMF

Europsko prvenstvo zamalo je postalo Marjan Open: Hrvati se iz Sofije vraćaju s četiri pokala i 16 medalja!

Konkurenciju u Bugarskoj činilo je čak 380 klubova i 1600 natjecatelja
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. travanj 2023. 22:15

Taekwondo klub Marjan osvojio je klupski naslov prvaka Europe! Epilog je to nadmetanja koje je minule nedjelje okončano u glavnom bugarskom gradu Sofiji, a koje je trajalo punih tjedan dana. U konkurenciji čak 380 klubova i 1.600 natjecatelja, Marjan je postao zapravo trostruki prvak Europe!

Naime, prvak Europe u seniorskom uzrastu, ali i s naslovom prvak Europe u kadetskom uzrastu. Pa onda k svemu, kumulativno gledano, sveukupni prvak Europe. Ukoliko se pitate, gdje su juniori? Oni su postali doprvaci Starog kontinenta, dakle u Split se vraćaju sa srebrom. U biti, klupsko Europsko prvenstvo je postalo zamalo pa Marjan Open!

Međutim, nisu to samo 4 pokala nego i 16 medalja! Naime, u seniorskom uzrastu zlato je osvojila svjetska i europska prvakinja Lena Stojković kao i Paško Božić, te Mila Mastelić dok su srebrni Lovre Brečić, Bruna Duvančić i Josip Bilić Pavlinović. U ekipnom poretku seniora, Marjan je prvi s 582 boda ispred reprezentacije Maroka s 362 boda i azerbajdžanskog Gilana s 350 bodova.

Medalje za kadetski naslov prvakinja Europe donijele su zlatne Lana Graovac i Maja Srhoj, srebrna Marijeta Ercegović, te brončane Marija Miladin i Klara Uglešić. U ekipnom poretku kadeta Marjan je prvi s 368 bodova ispred grčkog Achilleasa s 266 bodova i francuskog Antonya koji je skupio 264 boda.

U juniorskom uzrastu zlatne su Marija Uglešić, Magdalena Matić i Mia Tukić, srebrni je Leon Hrgota, a brončana Mariela Parčina. Naslov prvaka je otišao Poljacima ispred Marjana dok su na trećem mjestu Turci iz Türk Telecom teama. (dba)

Dodajmo da je europsko klupsko prvenstvo ujedno bio i kvalifikacijski turnir za dodatne kvote za direktni plasman na europska prvenstva u mlađim seniorima, juniorima i kadetima. Plasman na prvenstva starog kontinenta su tako direktno izborili Mila Mastelić, Marija Uglešić, Magdalena Matić, Mia Tukić, Lana Graovac, Maja Srhoj, Marijeta Ercegović i Leon Hrgota.

Linker
25. travanj 2024 14:00