VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
TAEKWONDO

Hrvatica uvjerljivo obranila naslov svjetske prvakinje na Svjetskom prvenstvu gluhih

Nova velika priča za splitski TK Marjan stigla je posljednjeg dana Svjetskog prvenstva
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. ožujak 2024. 15:00

Matea Kolovrat je svjetska prvakinja u taekwondou za gluhe. Nova velika priča za splitski taekwondo klub Marjan tako je stigla i posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Biškeku, glavnom gradu Kirgistanu gdje su dvije sportašice istog kluba donijele dvije zlatne medalje za Hrvatsku.

Prvenstvo je otvorila Petra Goleš naslovom svjetske prvakinje u kategoriji do 49 kilograma, a zatvorila ga je Matea Kolovrat u kategoriji do 67 kilograma. Kolovrat je na natjecanje stigla kao aktualna olimpijska pobjednica i aktualna svjetska i europska prvakinja, a obranom naslova najbolje na svijetu upisala je i četvrto zlato otkad je 2018. godine stigla u Taekwondo klub Marjan.

Matea Kolovrat je izvrsna i u ‘"klasičnom" taekwondou, te se na putu do naslova svjetske prvakinje gluhih "prošetala". U 1. je kolu kao nositeljica bila slobodna, u drugom je s 12:3 i 13:0 po rundama deklasirala reprezentativku Koreje Lee Dasom, da bi u polufinalu preskočila i Ukrajinku Mariju Levanovič. U finalu je za kraj pala i Grkinja s novih 2:0 u rundama za obranu naslova svjetske prvakinje i Hrvatsku zastavu na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Linker
29. ožujak 2024 15:00