Petra Goleš

 VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
NA SVJETSKOM TRONU

Hrvatska ima novu svjetsku prvakinju! Naša sjajna Petra je na putu do zlata upisala četiri velike pobjede

Naša sjajna Petra Goleš je na putu do zlata upisala četiri velike pobjede
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. ožujak 2024. 19:19

Petra Goleš nova je svjetska prvakinja u taekwondou na Svjetskom prvenstvu za gluhe koje se održava u Biškeku u Kirgistanu.

Naša sjajna Petra je na putu do zlata upisala četiri velike pobjede. U 1. kolu je bila bolja od Korejke Kim nije imala rješenja za odličnu Splićanku. Četvrtfinalni sraz protiv domaće predstavnice Daniarove otišao je na stranu hrvatske reprezentativke koju je u polufinalu čekala opasna Uzbekistanka Nuridinova, ali je i ona morala čestitati Petri. Finale u kategoriji do 49 kilograma ponudilo je dramatičnu borbu u kojoj je Petra slavila 2:1 u rundama protiv Meksikanke Sanchez, te je tako prijašnjem olimpijskom srebru iz Brazila dodala i svjetsko zlato.

Dodajmo da u subotu na tatami izlazi i Matea Kolovrat u kategoriji do 67 kilograma koja je aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja, te u Kirgistanu traži nastavak pobjedničkog niza koji traje već pet godina. Na Svjetskom prvenstvu reprezentativke Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Petru i Mateu vodi trener Veljko Laura Šišo.

Linker
13. travanj 2024 08:55