HRVATSKI TAEKWONDO SAVEZ
JUNIORSKO SP

Hrvatska osvojila još jednu medalju, bronca za Oscara Kovačića, sestra Mateje Jelić ispala u 2. kolu

Kovačić je pobijedio Azerbajdžanca, Albanca i borca koji je nastupao za reprezentaciju izbjeglica
Piše: JL.Objavljeno: 07. kolovoz 2022. 11:33

Petog dana juniorskog Svjetskog prvenstva u taekwondou, a koji se održava u glavnom bugarskom gradu Sofiji, Hrvatska je osvojila još jednu medalju. Broncu je naime u kategoriji do 73 kg osvojio mladi Karlovčanin Oscar Kovačić.

Član Taekwondo kluba Prana iz Karlovca put do medalje popločao je pobjedama nad Azerbajdžancem Vagifom Hajiyvom 2:0, isto koliko je bilo za hrvatskog reprezentativca u 2. kolu, kada je pobijedio Albanca Ibrahima Hidrija. U četvrtfinalu je Kovačić bio bolji 2:0 i od Muhammeda Burahaba Akbabaoza, koji je nastupao za reprezentaciju izbjeglica. U polufinalu je bolji bio Turčin Furkan Munir Dokru s 2:0 te je Kovačiću pripala bronca.

Od ostalih naših predstavnika i predstavnica, Kninjanka Ivona Jelić (Olympic Knin), sestra olimpijske pobjednice Mateje Jelić, je u kategoriji do 59 kg prošla prvo kolo bez borbe protiv Mongolke Munkhbat, da bi je u 2. kolu svladala Tajvanka Yaon Pei-yu 2:1.

Stella Subotić (Dubrava Zagreb) nije uspjela proći 1. kolo do 63 kg, dok je Roko Bratuša (Susedgrad Zagreb) nakon početne pobjede nad Indijcem Vinayem 2:0, izgubio 2. kolo od Španjolca Mikela Garcije Fernandeza 2:1.

Linker
19. travanj 2024 16:51