Ivan Mikulić je osvojio srebro na premijernom Grand Prixu

 JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix
MEDELL JE BIO BOLJI

Ivan Mikulić osvojio srebro na premijernom Grand Prixu: ‘Nisam bio na 100 posto i nažalost nije zlato‘

Najbolji hrvatski paratekvondaš osvojio je srebrnu medalju na Grand Prixa u Sofiji
Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2022. 13:21

Najbolji hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić osvojio je srebrnu medalju na premijernom izdanju Grand Prixa u paratekvondou u Sofiji, nastavivši niz sjajnih rezultata.

Mikulić je prije dva tjedna u Manchesteru četvrti put u karijeri osvojio europski naslov, a seriju odličnih rezultata nastavio je i na prvom izdanju Grand Prixa u Sofiji osvojivši drugo mjesto u kategoriji K44 +80kg.

Podsjetimo, Mikulić je prošle godine osvojio srebrno odličje na paraolimpijskim igrama u Tokiju, a u svojoj karijeri je osvojio 14 medalja na velikim natjecanjima.

U Sofiji je na putu do finala pobijedio Indjca Vishala sa 27-3, a potom i Kazahstanca Nyshana Omiralija sa 18-17. U finalu je izgubio od Amerikanca Evana Medella sa 15-22. Mikulić je Medella dobio u polufinalu Paraolimpijskih igara u Tokiju, no Amerikanac mu je sada uzvratio.

"Bio je ovo prvi Grand Prix u paratekvondou i opet finale. Nažalost, osvojio sam srebro. Međutim, mogu biti zadovoljan rezultatom jer su to dodatni bodovi za paraolimpijske igre u Parizu. Srebro na Grand Prixu je ogroman rezultat, ali nama je to gorko jer uvijek idemo po zlato," kazao je član splitskog TK Galeba.

"Ne bi se želio vaditi na ozljede, ali nisam bio na svojih 100 posto. Više puta smo se susretali u finalu, no Medell je ovoga puta bio bolji," dodao je.

Mikuliću slijede još dva Grand Prixa u Parizu i Manchesteru koji su na rasporedu u rujnu i listopadu, na kojima će osim paratekvondaša nastupiti i tekvondaši.

"Natjecanje u Sofiji je bilo sjajno organizirano, a Ivanu sada slijede nastupi na Grand Prix turnirima u Parizu i Manchesteru. Bit će to zajednički turniri sa standardnim tekvandoom. Velika je stvari što paratekvondo ide u smjeru standardnog tekvondoa. No, prije toga moramo zaliječiti ozljedu koljena koja ga muči i zbog koje ne može odrađivati sve vježbe na treninzima," dodao je njegov trener Mladen Tomić.

U Sofiji je nastupio i Edi Karadžić u kategoriji do 70 kg, no član parataekwondo kluba Gigant iz Zaprešića je poražen u prvom kolu od Amerikanca Austina Osnera.

Linker
22. svibanj 2024 01:03