Ivan Šapina

 DUJE KLARIC/CROPIX
TAEKWONDO

Ivan Šapina uzeo broncu u Kini, mlada Nika Karabatić bila na korak do prvog Grand Prix odličja u karijeri

Bez medalje su ostali Lena Stojković, Matea Jelić, Bruna Duvančić i Paško Božić
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. listopad 2023. 12:57

Prva medalja za naš taekwondo iz kineskog Taiyuana gdje je u tijeku Grand Prix. Ivan Šapina (Marjan Split) osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 87 kg. Ivan je u prvom kolu slavio protiv Iranca Emamija Mohammadija, u drugom je pobijedio domaćeg borca, Kineza Mingkuana Menga da bi u borbi za odličje Šapina bio bolji od Libanonca Rahya koji je kolo prije u posljednjoj sekundi izbacio našeg Paška Božića.

U polufinalu su se Šapina i Uzbekistanac Rafalovič nadmudrivali pune tri runde, ali je na koncu pobjeda i plasman u finale za dlaku otišlo na stranu Nikite Rafaloviča koji je slavio sa 1:2, 4:3 i 5:4 po rundama odnosno ukupnih 2-1 u rundama za Uzbeka.

Mlada Nika Karabatić, još uvijek juniorka, bila je na korak do prvog Grand Prix odličja u karijeri. Nika je u kategoriji do 57 kilograma svladala Meksikanku Villegas, potom odličnu Španjolku Perez Parrado da bi u četvrtfinalu tijesno izgubila od svjetske prvakinje Korejke Ahreum Lee.

Bez medalje su ostali Lena Stojković, Matea Jelić, Bruna Duvančić i Paško Božić, svi u tijesnim i neizvjesnim borbama što najbolje govori o tome koliko je ovaj Grand Prix izjednačen, te koliko je teška svaka borba na putu prema Olimpijskim igrama u Parizu.

Linker
30. travanj 2024 09:40