Lena Stojković

 ULISES RUIZ/AFP/PROFIMEDIA Ulises Ruiz/Afp/Profimedia
NOVA POBJEDA

Lena Stojković u finalu Svjetskog prvenstva! Senzacionalna Splićanka stigla na korak do obrane naslova

U polufinalu je bila bolja od Japanke Okamoto, a za koji sat saznat ćemo ima li novo zlato
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. lipanj 2023. 16:27

Hrvatska ima i četvrtu medalju na Svjetskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u Bakuu. Zasad u najmanju ruku srebrna, a zasluga je to dakako Lene Stojković. Naime, Lena je ušla, u finale Svjetskog prvenstva nakon što je svladala i četvrtu suparnicu danas, u polufinalu je "samljela" Japanku Ruku Okamoto 2-0 (6:4, 9:0)

Mlada članica splitskog Marjana, 21 godišnjakinja, djevojka koja je prije šest mjeseci u Guadalajari osvojila naslov svjetske prvakinje, a ujedno je i europska i to dvostruka uzastopna prvakinja Starog kontinenta, juri prema medalji, a sad hoće li to biti zlato ili srebro, pričekajmo još koji sat.

Lena Stojković (do 46 kg) je u Bakuu dosad pobijedila redom - Twishu Kakadiya iz Indije 2-0 (13:5, 15:5), zatim Rukiye Yildirim iz Turske 2-0 (13:9, 16:3), a najteži posao dosad je imala u četvrtfinalu u kojem je svladala Kazahstanku Ritu Bakiševu 2-1 (3:4, 9:3, 8:7). Za polufinale smo naveli, "žašamarala" je Japanku Okamoto.

Ovo je inače 110. medalja na "velikim" natjecanjima za splitski Marjan. No, ukoliko Lena pobijedi i u današnjem finalu, tada će doista doći do raritetnom ostvarenja u povijesti taekwondoa. Tada bi naime bila uzastopna dvostruka prvakinja svijeta i Europe. Čudo iz Marjanove akademije!

Prethodno je inače ispao, već u 1. kolu, Josip Teskera (Div Knin) kojeg je svladao Rus bez zastave, Idar Bagov 2:1 (9:6, 3:6, 12:0). Inače, s 4 dosad osvojene medalje, ovo je već sada najuspješnije Svjetsko taekwondo prvenstvo za Hrvatsku!

Linker
20. travanj 2024 18:35