Matea Jelic (plava kaciga)

 JAKOV PRKIC Cropix
TAEKWONDO

Matea Jelić ispala u četvrfinalu Sp-a, ukupno loš dan za hrvatske borce

Bruna Vuletić i Ivan Šapina, također članovi splitskog Marjana, "zapeli" su već u 2. kolu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. studeni 2022. 11:31

Zasad još uvijek nema lijepih vijesti u pogledu mogućih medalja iz meksičke Guadalajare gdje se ovog tjedna održava seniorsko Svjetsko prvenstvo u taekwondou.

Olimpijski pobjednica iz Tokija, Matea Jelić (Marjan Split) ispala je u četvrtfinalu, dok su Bruna Vuletić i Ivan Šapina, također članovi splitskog Marjana, "zapeli" u 2. kolu. Za Mateju Jelić realno čak i nismo imali prevelika očekivanja budući da je nakon Olimpijskih igara u Tokiju, izbivala s natjecanja, zbog dvije ozljede, čak 9 mjeseci, te se očito još nije vratila u svoju formu.

Matea je u 1. kolu kategorije do 67 kg svladala Uzbekistanku Ozodu Sobirjonovu 2-0, te u drugom kolu istim rezultatom Čileanku, Claudiju Gallardo. No, u četvrtfinalu je bilja bila Brazilka Milena Titoneli. Ovime je Matejin plasman na ovom SP između 5. i 8. mjesta.

U kategoriji do 62 kg, Bruna Vuletić je svladala Šveđanku Tindru Andresson 2:0, da bi u 2. kolu već izgubila od Grkinje Sarvanaki Theopoula, 2:1. Ivan Šapina (do 87 kg), a on je već bio hrvatska uzdanica na ovom Svjetskom prvenstvu, rano je odnosno brzo ispao s turnira. Pobijedio je samo Mohammada Emamija iz reprezentacije izbjeglica, 2:0, da bi u sljedećem nastupu odnosno 2. kolu izgubio od Kineza Mingkuana Menga, 2:1. (dba)

Linker
19. travanj 2024 00:11