ULRIK PEDERSEN Nurphoto Via Afp
TAEKWONDO SP

Novi čudesan dan, Hrvatska je osigurala još dvije medalje: Šapina prošao nakon velike drame

Nakon jučerašnje medalje Matee Jelić danas su medalje osigurali Bruna Duvančić i Ivan Šapina
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2023. 15:37

Nevjerojatan dan za Hrvatsku na svjetskom seniorskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u Bakuu u Azerbajdžanu. Nakon jučerašnje medalje Matee Jelić danas su medalje osigurali Bruna Duvančić i Ivan Šapina, a njihova polufinala na rasporedu su u poslijepodnevnim satima.

Mlada 18-godišnja Bruna Duvančić plasirala se u polufinale kategorije do 49 kilograma nakon tri pobjede. U prvom kolu bila je slobodna, u drugom je pobijedila Dankinju Castillo 12:8 i 11:1 po rundama dok je u trećem kolu svladala reprezentativku Srbije Vanju Stanković s 12:5 i 12:0. Četvrtfinalni meč s Vijetnamkom Truong bio je uzbudljiv u prvoj rundi koju je Bruna slavila 16:11 dok je u drugoj ubacila u brzinu više i vođenja trenerom Tonijem Tomasom stigla do 12:0 pobjede i nove Marjanove medalje.

Olimpijac Ivan Šapina, europski prvak iz Manchestera prošle godine navikao nas je na dramatične borbe, točnije posljednje sekunde. U prvom kolu je i on bio slobodan kao drugi nositelj, u drugom je bio bolji od Cipranina Theocharousa 13:5 i 11:2 dok je dramatični niz krenuo u osmini finala protiv reprezentativca Turske. Prva runda završila je 7:7, ali je otišla na stranu Turčina, drugu je Šapina slavio nadmoćno 12:1 dok je u trećoj Šapina pobijedio s tijesnih i napetih 4:3. Borba za medalju bila je u njegovom stilu, pobjeda u prvoj rundi 6:3, nakon toga izgubljena runda rezultatom 2:2 i u trećoj odlučujućoj pobjeda tri sekunde prije kraja s 1:0 za veliko slavlje Ivana i trenera Dejana Mesarova.

Treća je to Hrvatska medalja u Bakuu na svjetskom prvenstvu i treća taekwondo kluba Marjan, a koliki je tim splitska tvornica medalja najbolje govori podatak da su prve tri medalje donijela i tri različita trenera, Veljko Laura s Mateom Jelić, Toni Tomas s Brunom Duvančić te na koncu Dejan Mesarov sa Ivanom Šapinom.

Linker
24. veljača 2024 22:31