Ivan Šapina

 DUJE KLARIC/CROPIX
TAEKWONDO

Novi veliki uspjeh: Hrvatski olimpijac Ivan Šapina osvojio srebro na pariškom Grand Prixu

Veseli nastavak kontinuiteta medalja hrvatskog taekwondoa na Grand Prix turnirima
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. rujan 2022. 16:15

Hrvatska taekwondo reprezentacija nastupila je na drugom Grand Prixu sezone u Parizu, a do srebrnog odličja stigao je olimpijac Ivan Šapina u teškoj kategoriji. Izvrsno raspoloženi član splitskog Marjana nanizao je nekoliko velikih pobjeda za izuzetno važnih 36 bodova na olimpijskim rang listama u borbi za plasman na Olimpijske igre upravo u Parizu.

Europski prvak je u turnir ušao pobjedom 2:0 u rundama protiv Francuza Mbara Ndiaye, u osmini finala je ponovno s 2:0 bio bolji protiv Seydoua Gbanea iz Obale Bjelokosti, da bi pobjedom u četvrtfinalu protiv Brazilca Maicona Siqueire 2:1 osigurao medalju. Polufinalni sraz donio je susret dva stara znanca, dva Ivana, ali je hrvatski Ivan još jednom bio bolji od Španjolca Ivana Martineza Garcie, 2:1 u rundama. Finale je ipak na koncu otišlo na stranu Kubanca Alabe.

Veseli nastavak kontinuiteta medalja hrvatskog taekwondoa na Grand Prix turnirima gdje je krema svjetskog taekwondoa jer pravo nastupa ima samo 32 najboljih u olimpijskim kategorijama, a svako odličje na G 6 turniru donosi vrlo veliki skok na rang listama. Također, veseli i kontinuitet rezultata Ivana Šapine koji je ove godine najbolji kad najviše treba, na turnirima koji su ekstra bodovi na rang listama. Bio je primjerice prvi na europskom President kupu, prvi na Europskom prvenstvu i sad drugi na Grand Prixu u Parizu.

Linker
30. travanj 2024 19:27