RANKO SUVAR Cropix
NIŽU USPJEHE

‘Oprostite ako ću biti malo bahat, ali ostvarenja govore da smo ove godine najtrofejniji hrvatski sport‘

Oproštaj od još jedne uspješne godine božićnim domjenkom u Taekwondo savezu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. prosinac 2023. 08:56

Hrvatski taekwondo savez se svečanim prijamom i predbožićnim domjenkom oprostio od 2023. godine, još jedne koja će se uistinu i bez pretjerivanja zlatnim slovima pisati u povijesti ovog sporta koji u nas organizirano djeluje od 1968. godine. U brojkama je to ponajbolje istaknuo Anto Nobilo, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza.

- Neka mi svi oproste ako ću biti malo bahat, nadmen, ali ovogodišnja nam ostvarenja govore u prilog da smo ove godine najtrofejniji, najuspješniji hrvatski sport. Primjerice, u 2023. godini Hrvatska je na seniorskim svjetskim prvenstvima u svim olimpijskim sportovima osvojila ukupno deset medalja, od toga ih je šest iz taekwondoa. Na Europskim igrama u Poljskom, hrvatski taekwondo je osvojio sedam medalja, svi ostali sportovi za Hrvatsku šest kolajni. To su brojke, podaci, oni ne lažu. Za nas iz borilačkih sportova je pomalo karakteristično da svatko za sebe tvrdi da je najbolji, najjači, što je i logično budući da dolazimo iz takve vrste sportova, ali ovi uspjesi ipak i potvrđuju da je taekwondo u 2023. najjači u nas - naglasio je predsjednik HTS, Anto Nobilo.

Nobilovu tezu potvrdio je u neformalnom razgovoru s novinarima i veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj, Hong Sungwook rekavši.
- Obožavam Hrvatsku. Hrana je odlična, posebno riba. Vino sjajno, ali taekwondo je vrhunski u svjetskim razmjerima.

Nazočnima se obratio i dr. Dragan Primorac, dopredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, inače bivši ministar zadužen za sport; no prijam je dolaskom uveličala i Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske, kao i Damir Šegota, direktor Ureda za olimpijskim program Hrvatskog olimpijskog odbora.

Hrvatski taekwondo savez je ujedno uručio i godišnja priznanja trenerima s najznačajnijim uspjesima u godini na izmaku, dobili su ih: Ali Noghandoost, Branimir Blečić, Dejan Mesarov, Divijan Martin Kelava, Dominik Matleković, Hrvoje Bregeš, Luka Horvat, Luka Vlašić, Mladen Reinić, Nives Ambruš, Stjepan Gal, Tomislav Karaula, Toni Tomas i Veljko Laura.

Nova računalna platforma

Predstavljen je i novi projekt nacionalne taekwondo organizacije - HTS data - kojim se u računalnoj platformi objedinjuju podaci o klubovima, sportašima i drugim dionicima taekwondoa, te će poslužiti služiti kao alat u registraciji na natjecanjima i sadržavati bazu svih rezultata natjecanja. Tim projektom se nastavlja integracija modernih mehanizama djelovanja u cjelokupni rad HTS-a prema razvojnoj ideji Taekwondo 2.0.

Linker
05. ožujak 2024 14:14