VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
TAEKWONDO

‘Sedmica‘ za Hrvatsku! Ne na lotu, već na Europskom prvenstvu gdje su briljirali naši predstavnici

Na Europskom prvenstvu u Manchesteru naši su predstavnici osvojili još dvije medalje
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. svibanj 2022. 16:38

"Pala" je i sedmica. Ne na lotu, već u Manchesteru na Europskom seniorskom prvenstvu u taekwondou. Tri su dana nadmetanja za nama u Engleskoj, a baš svakog dana je osvojeno nekoliko medalja. U četvrtak tri bronce - sestre Duvančić, Bruna (do 49 kg) i Ivana (do 53 kg), te Josip Teskera (do 54 kg). Petak je donio prvaka Europe, zlato dakle koje je osvojio Ivan Šapina (do 87 kg), kao i srebro Nike Klepac (do 73 kg). Subota je donijela još dvije medalje!

Do bronce je došao naš jednako tako brončani olimpijac iz Tokija, Toni Kanaet (do 80 kg). Toni je krenuo furiozno. U osmini finala i četvrtfinalu pobijedio je prekidima. Prvo je 21-1 protiv Rumunja Adriana Cristescua da bi na isti način, 27-7 deklasirao i Poljaka Szymona Piatkowskog. Kanaetu je u polufinalu ipak ponestalo snage, pa je izgubio od svjetskog prvaka, Talijana Alessija 14-6.

image
NIKOLA VILIC Cropix

Druga subotnja hrvatska medalja u Manchesteru iskovala je Lena Stojković (do 46 kg), kao i Kanaet, iz splitskog taekwondo kluba Marjan. Lena je kao prva nositelja i braniteljica naslova u 1. kolu slavila protiv Talijanke Veronice Pau 20-8 da bi pobjedom u četvrtfinalu protiv Cipranke Kyriaki Kouttouki osigurala medalju. U polufinalu je Lena u iznimno napetoj borbi svladala izvrsnu Portugalku Michal Zrihen 32-26.

Nažalost, olimpijska pobjednica i europska prvakinja, sportašica Hrvatske u izboru SN prošle godine, Matea Jelić zaustavljena je u četvrtfinalu i borbi za odličje protiv Srpkinje Aleksandre Perišić, 11-17. Iako je Matea Jelić u prvom kolu krenula pobjedom 8-1 protiv Faber iz Bosne i Hercegovine, čini se da je dugačka stanka od ozljede zadnje lože (9 mjeseci) ostavila ipak traga i da se Matea tek diže u formi i vraća za velika natjecanja.

U kategoriji do 68 kilograma nastupio je i četvrti član Marjana trećeg dana nadmetanja na EP, Leon Glasnović. U 1. kolu je Leon je slavio prekidom 35-15 protiv Talijana Simonea Crescenzija da bi u osmini finala bolji od njega bio Izraelac Nimrod Krivishkiy 12-23.

No, nisu to baš ni sve medalje iz Manchestera. Naime, osigurana je i još jedna, u konkurenciji parataekwondo. Ivan Mikulić je naime pobijedio gruzijskog predstavnika u polufinalu 32-6, te osigurao mjesto na postolju.

Linker
24. travanj 2024 04:27