Ivan Šapina

 DUJE KLARIC/CROPIX
TAEKWONDO

Sjajan kraj godine za hrvatske reprezentativce: Golubić srebrni, a Šapina brončani na finalnom Grand Slamu

Golubić se u završnicu turnira plasirao prema svom svjetskom rankingu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. prosinac 2023. 10:41

Svjetski taekwondo prvak u kategoriji do 74 kg 22-godišnji Marko Golubić (TK Metalac) je osvojio srebro na World Taekwondo Grand Slam turniru u Wuxiju, dok se Ivan Šapina (TK Marjan) okitio brončanim odličjem.

Golubić se u završnicu turnira plasirao prema svom svjetskom rankingu, a nakon pobjede nad borcima iz Rusije i Irana, na putu do zlata mu se našao predstavnik Kine koji je ipak bio bolji.

Teškaš Ivan Šapina godinu je zaključio još jednom medaljom, na finalnom Grand Slamu turniru. Da bi se uopće plasirao ondje, Šapina je morao proći kvalifikacijski turnir u kojem upisao tri pobjede. Prvo protiv Kineza Zhen Wanga 2:0, potom protiv Korejca Seongi Leeja, novih 2:0 da bi plasman na finalni turnir osigurao pobjedom nad Brazilcem Pedrom Arthurom Alvesom Jesusom.

Na završnom Grand Slam turniru 10 najboljih, na kojem je Ivan Šapina u 1. kolu bio slobodan, u drugom je kolu slavio protiv Nikite Rafalovicha iz Uzbekistana, da bi ga u polufinalu zaustavio olimpijski pobjednik iz Tokija 2021., Rus Vladislav Larin. U borbi za brončanu medalju Šapina je bio bolji od Kineza, Yaoxi Wanga.

Linker
05. ožujak 2024 14:14