Petra Uglešić na tronu

 HTS Hts
TAEKWONDO

Sjajan početak kadetskog Svjetskog prvenstva: Mlada Hrvatica već prvog dana osvojila svjetski tron

Svjetska je prvakinja postala Petra Uglešić, iz dakako TK Marjan iz Splita, a u kategoriji do 152 cm
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. kolovoz 2023. 21:02

U Sarajevu je u ponedjeljak počelo Svjetsko kadetsko prvenstvo u taekwondou i odmah, prvog dana - zlato za Hrvatsku!

Svjetska je prvakinja postala Petra Uglešić, iz dakako TK Marjan iz Splita, a u kategoriji do 152 cm. Ovo je novitet u ovom sportu, uveden prije godinu dana u mlađim dobnim uzrastima, gdje kategorije nisu težinske nego visinske. Malo nelogično, pa i potencijalno opasno jer neko dijete može biti znatno teže od suparnika/suparnice, a podjednake visine. No, za Petru niti to očito nije problem.

Mlada marjanovka je na putu do kolajne redom svladala - Šveđanku Sigrid Johnsson 2:0, pa Grkinju Eleni Psarogianni 2:0, u četvrtfinalu Iranku Moradi Nazanin Zah 2:0, da bi potom na isti način svladala u polufinalu Korejku Chaeeun Lee, te u finalu Han-Fei Wang s Tajvana.

U ponedjeljak su još od naših reprezentativaca (Hrvatska je zastupljena s ukupno 20 sportašica i sportaša) nastupili Klara Bošnjak (Prana Karlovac, do 148 cm), Luna Antunović (Marjan Split, do 148 cm) i Lucijan Nikolić Malora (Activ Zagreb, do 152 cm). Na Svjetskom prvenstvu inače nastupa 620 kadetkinja i kadeta iz 73 države plus sastav izbjeglica i tzv. neutralni sastav odnosno Rusija, ali bez nacionalnih obilježja.

Drugog dana, u utorak će u Sarajevu nastupati - Adriana Dorbolo do 160 cm, Patrik Kolaković do 156 cm, Viljem Bezjak do 156 cm i Maroje Devernay do 160 cm.

Linker
01. studeni 2023 00:06