Alexandros Nikolaidis

 GABRIEL BOUYS Afp
PREMINUO U 43. GODINI

Šokantan odlazak bivšeg svjetskog prvaka, navijače je o smrti obavijestio svojom porukom: ‘Ako ovo čitate...‘

Bivši svjetski i europski prvak u taekwondou Alexandros Nikolaidis preminuo je u dobi od svega 42 godine
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2022. 11:48

Riječ je o dvostrukom srebrnom olimpijcu i nositelju grčke zastave na otvorenju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

On je danas preminuo samo tri dana prije svog 43. rođendana. Posljednjih godina skrivao je svoju bolest, ali je sve pripremio za najcrnji scenarij, pa tako i poruku koja se nakon smrti objavila na njegovom profilu na društvenim mrežama.

"Ako čitate ovu poruku, to znači da sam ja otišao na bolje mjesto. Posljednje dvije godine bolovao sam od raka za čiji je tip devet od deset grčkih liječnika čulo prvi put. Moj liječnik je pomaknuo nebo i zemlju ne bi li me spasio. Nisam se nikad zapitao zašto ja jer se može dogoditi svakome. Odlazim kao sretan čovjek. Ispunili su mi se snovi", napisao je, između ostaloga, Nikolaidis.

"Bio sam takav sretnik da me voli najdivnija žena na svijetu. Ako se nekome u mojoj obitelji ovo moralo dogoditi, bolje da je meni nego mojoj djeci", dodao je Nikolaidis, koji je srebrne olimpijske medalje osvojio na Igrama u Ateni 2004. i Pekingu 2008 u kategoriji 80+ kg. Svjetsko zlato osvojio je 1996. u Barceloni kao 17-godišnjak u velter kategoriji, a europska zlata 116., 1997. i 2008. godine. Upravo 2008. godine ponio je titulu najboljeg grčkog sportaša.

image

Alexandros Nikolaidis

BEHROUZ MEHRI/AFP/PROFIMEDIA Behrouz Mehri/Afp/Profimedia

Linker
02. lipanj 2023 01:33