POVRATAK NA KLUPU

Brazilci žele Rudića za izbornika: 'Postoji opcija, ali daleko je još od realizacije'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. studeni 2013. 09:45

Ratko Rudić možda ipak nije odvodio svoje posljednje vaterpolske utakmice. Najtrofejniji vaterpolski, ali i svjetski trener mogao bi se ipak pojaviti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016!

Naime, domaćin spomenutih Igara Brazil ima istinski velike planove i glede vaterpola, o čemu smo već pisali. Državljanstvo je već dobio riječki centar Josip Vrlić koji je ljetos prešao iz Barcelonete u Fluminense. U Brazil su, u klub Sao Paulo, već preselili i Amerikanac rodom iz Rija, bivši jugaš Tony Azevedo čiji je otac Brazilac. U istom je klubu i španjolski reprezentativni centar Felipe Perrone koji je izvorno Brazilac. Sve u svemu, slaže se polako igračka križaljka, ali Brazilci su sada u potrazi za 'dirigentom’.

- Istina, postoji opcija, iako je još daleko od realizacije - veli Ratko Rudić, ali i napominje.

- Za nekoliko dana, do kraja tjedna bi trebao otputovati u Brazil. Tamo ću zapravo vidjeti kakvo je stanje, razgovarati s čelnim ljudima tamošnjeg vaterpolskog saveza. Vidjet ću njihove planove, želje, ideje. Bit ću ondje nekoliko dana i tek nakon toga ću znati više.

Dobro, čim se putuje na skoro pa drugi kraj svijeta, očigledno da postoje dobre šanse, ali i da vama nedostaje klupa.

- Sigurno da je zanimljiva ta ideja s Brazilom. Oni su organizatori sljedećih Igara, očito imaju ambicija. Velim, još je ipak malo prerano za neke konkretnije zaključke. Vidjet ćemo nakon razgovora ondje.

U slučaju novog izborničkog posla, sasvim je jasno da bi Rudić okončao sa svojom sadašnjom volonterskom ulogom savjetnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta gdje je trebao raditi na programu kategorizacije sporta.

- Da, ali dobro, mislim da će se oni snaći i bez mene. Sumnjam da ću im baš jako nedostajati.

Hrvatski vaterpolski savez bi pak ostao bez sportskog direktora svih reprezentacija, a to je već malo ozbiljniji udarac za naš visokotrofejni sport.

Linker
04. svibanj 2024 10:05