REUTERS/Benoit Tessier
BICIKLIZAM 

BRITANAC FROOME OPTUŽEN ZA DOPING 'Nisam napravio nikakav prekršaj! Moja pobjeda na Giru nije sporna, sve je čisto'

Piše: HinaObjavljeno: 28. svibanj 2018. 21:16

Britanski biciklist Chris Froome (33) izjavio je da njegova pobjeda na utrci Giro d'Italia ne može biti dovedena u pitanje unatoč tome što još nije okončana istraga njegova prošlogodišnjega pozitivnog dopinškog testa na Vuelti.

"Moja pobjeda na Giru nije sporna, sve je čisto. Svaki dan sam bio na dopinškoj kontroli, prije i poslije svake etape. Nisam napravio nikakav prekršaj i to će uskoro biti svima jasno, čim se objave rezultati istrage u vezi prošlogodišnjeg slučaja na Vuelti", izjavio je Froome, koji je prošle godine po četvrti puta osvojio Tour de France, te je slavio na Vuelti,

No, upravo je na Vuelti bio pozitivan na dopinškom testu nakon jedne etape. U njegovom tijelu pronađena je previsoka razina salbutamola, lijeka koji se koristi za astmu. Istraga tog slučaja još traje i odluka se očekuje u kolovozu ove godine.

Froome sada ima naslove pobjednika sa sve tri Grand Tour utrke, a to je uspjelo još samo šestorici biciklista, Francuzima Jacquesu Anquetilu i Bernardu Hinaultu, Talijanima Feliceu Gimondiju i Vincenzu Nibaliju, Belgijancu Eddyju Merckxu te Španjolcu Albertu Contadoru. Također, pridružio se Merckxu i Hinaultu na listi onih koji su bili aktualni prvaci na sve tri Grand Tour utrke.

Linker
02. svibanj 2024 05:37