AFP
NHL LIGA

Canucksima šesto slavlje u nizu

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 04. siječanj 2011. 10:03

Hokejaši Vancouver Canucksa ostvarili su šestu uzastopnu pobjedu u NHL ligi, odnosno 10. u zadnjih 11 susreta, svladavši u gostima San Jose Sharkse s 4-3.

Domaćini su jedino vodstvo na utakmici stekli u 36. minuti, kada je Jamal Mayers zabio za 3-2. No, tri minute kasnije je Jannik Hansen izjednačio na 3-3, a u trećem periodu je Alexandre Burrows bio strijelac za pobjedu Vancouvera 4-3. Vancouver je sada najuspješnija momčad u NHL ligi s 55 bodova.

Aktualni prvaci Chicago Blackhawksi slavili su u Los Angelesu kod Kingsa sa 4-3, čime su prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Los Angelesu je ovo bio četvrti uzastopni poraz. Prije toga je imao četiri pobjede zaredom.

Zanimljivo je da je Chicago dobio sve četiri utakmice protiv Los Angelesa ove sezone. Patrick Sharp je u ovoj posljednjoj zabio dva gola i dodao jednu asistenciju. Ukupno je ove sezone protiv Kingsa upisao osam poena.

John Tavares je s dva pogotka i asistencijom predvodio New York Islanderse do gostujuće pobjede kod Calgaryja s 5-2. Florida je pogotkom Bryana Allena u produžetku slavila u gostima kod Caroline s 4-3, prekinuvši seriju Hurricanesa od tri uzastopne pobjede. Boston je u Torontu pobijedio s 2-1.

NHL liga, ponedjeljak:

Carolina – Florida 3-4 (produžetak)

Toronto – Boston 1-2

Calgary – NY Islanders 2-5

Los Angeles – Chicago 3-4

San Jose – Vancouver 3-4

Linker
18. svibanj 2024 10:01