AFP
LAS VEGAS JE SPREMAN

Čeka li nas pravi meč godine? Canelo i Cotto u boksačkom ratu Meksika i Portorika

Ova borba originalno se trebala održati u svibnju ove godine, ali Canelo nije imao strpljenja čekati konačni 'da' Cotta koji je tamo u siječnju bio neodlučan poput usplahirene mladenke pred oltarom
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 30. srpanj 2015. 14:46

Portorikanac Miguel Cotto (44-40-4, 33 KO.) i Meksikanac Saul 'Canelo' Alvarez (47-45-1-1, 32 KO.) pred finiširanjem su dogovora o meču za WBC titulu u srednjoj kategoriji, koju trenutno drži Cotto.

34-godišnji Cotto je najbolji portorikanski boksač i prvi u povijesti otočke države bogate boksačkom tradicijom koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u četiri težinske kategorije. 25-godišnji Canelo je pak zvijezda u usponu, čija popularnost među fanovima se može mjeriti s onom Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaa. Meksikanac je bio WBC svjetski prvak u polusrednjoj kategoriji prije nego je titulu 2013. godine izgubio upravo od Mayweathera, u meču koji je svojedobno srušio mnoge rekorde kad je u pitanju zarada (svi su opet porušeni ove godine u ogledu Mayweather-Pacquiao).

Sudeći po informacijama koje je u javnost iznio ugledni novinar ESPN-a Dan Rafael, Cotto i Canelo borit će 21. studenog u lasvegaškom Mandalay Bay centru. Ovaj meč biti će bez sumnje najveći u drugoj polovici borbama bogate godine te, za razliku od stručne, ali većini navijača dosadne lekcije koju je Mayweather održao Pacquiau, obećava pravi vatromet.