Foto: Damir Krajac / CROPIX
INTERVJU ZA RTL

ČERVAR UOČI OPROŠTAJA OD KLUPE PROTIV ČEHA UPITAN ZA NASLJEDNIKA 'Ne znam tko bi trebao biti novi izbornik, ali...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2018. 20:32

Nakon službene press konferencije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar je u ekskluzivnom razgovoru za RTL Danas još jednom komentirao aktualne teme.

Na presici je najavio odlazak s klupe hrvatske reprezentacije, možda i iz rukometa, pa je logično pitanje bilo ono o nasljedniku. Tko bi to trebao biti?

"Ne znam tko bi trebao biti novi izbornik, ali mora postojati jedna vizija, jedna ideja. Tri su godine do Olimpijskih igara", započeo je Červar.

Uslijedio je povratak na utakmicu s Francuskom (poraz Hrvatske 30:27). Je li postojao plan B?

"Trebalo je samo raditi ono što smo radili na treningu. Nije trebalo ništa promijeniti. Mi smo htjeli srcem, a ne glavom.

Psihološka priprema?

"Volio bih vidjeti kako bi drugi igrali bez najboljeg igrača. Lako je sada reći psihološka priprema je trebala biti bolja".

Jel u Hrvatskoj nedostaje trenera koji rade s mladima?

"Moramo raditi na reafirmaciji trenera. Nemamo trenera pedagoga, trenera učitelja. Trebamo jako dobro znati što napraviti, koji su igrači u koje treba investirati"

Kako zadržati mladog igrača?

"Treba voditi brigu da u Osijeku, Bjelovaru bude rukometa. Mi hoćemo nešto, a izgubili smo rukomet. Moraju se u Zagrebu stvoriti dobri uvjeti da tamo budu najboli domaći, ne strani igrači. Nexe je isto jedna ekipa koja ima dobre uvjete. Igračima mora biti zagarantirana i plaća i uvjeti. Ne smije se dogoditi da dođe menadžer i ponudi tisuću, dvije eura više i da oni odu, a nisu još rukometno pismeni.

Je li utakmica protiv Češke vaš oproštaj od rukometa?

"Nakon toga ću se odmoriti od svega. Ponosan sam na to što sam radio. Moram istaknuti izvanrednu publiku u Zagrebu koja nas je bodrila. Nisam čuo nijednu lošu riječ".

Linker
30. travanj 2024 13:19