Zagreb, 080509.U Ledenoj dvorani Doma sportova se od 8.-10. svibnja odrzava 44. Europsko prvenstvo u karateu. Prvog dana natjecanja su odrzane eliminacije i repasaz Kate za muskarce i zene pojedinacno nakon cega su uslijedile Finale.Na slici: Hrvatska predstavnica Mirna Senjug.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX
KARATE EP

Četiri bronce za Hrvatsku

Odličja su pored Mirne Šenjug ponijeli Ana Marija Čelan, Pero Vučić i Ivona Tubić
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 06. svibanj 2011. 20:11

Seniorska karate reprezentacija Hrvatske postigla je nevjerojatan uspjeh prvog dana 46. Europskog prvenstva u Zürichu. Osvojene su četiri bronce, a odličja su pored Mirne Šenjug ponijeli Ana Marija Čelan, Pero Vučić i Ivona Tubić.

Ana Marija Čelan osvojila je svoju treću medalju na europskim prvenstvima, u kategoriji preko 68 kilograma. Do odličja je Čelan stigla kroz repasaž, na sebi svojstven način, dvjema pobjedama u zadnjim trenucima s 1-0. Tako je u posljednjim sekundama savladala prvo Grkinju Poulidou, a potom i Švicarku Cargill.

Pero Vučić osvojio je brončano odličje u kategoriji preko 84 kilograma. Za njega je to prva europska medalja u teškoj kategoriji, a izborio ju je također kroz repasaž. U polufinalu je Vučić poražen od dvostrukog europskog prvaka, Nijemca Hornea s 3-0, ali potom je do medalje stigao pobjedom nad Nizozemcem Sheppardom 5-3. Valja reći i da se Vučić borio s ozlijeđenim uhom i napuknutim bubnjićem, što su ozljede zadobivene u četvrtfinalnom srazu s Crnogorcem Cecunjaninom.

Ivona Tubić do medalje je došla u kategoriji do 68 kilograma. Nakon poraza od Coste u 1. kolu (1-3), Tubić je nanizala tri pobjede u repasažu. Bila je bolja od Austrijanke Kaup 2-0, od Dankinje Foged 1-0, da bi u borbi za broncu bila uvjerljiva protiv Slovakinje Ivane Višnovske s 4-0.

Podsjećamo, prva je tijekom dana do medalje od hrvatskih predstavnika stigla Mirnja Šenjug. Ona je u katama u borbi za broncu bila bolja od Talijanke Bataglie 3-2 i tako osvojila svoju šestu uzastopnu medalju na europskim prvenstvima.

Linker
18. svibanj 2024 06:55