AFP
ZADOVOLJAN ODLUKOM

Četvrto mjesto Faka u sprintu: 'Ovo je još jedan dokaz da sam ispravno odlučio'

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 04. prosinac 2010. 18:14

Jakov Fak, donedavni hrvatski reprezentativac u biatlonu, sjajno je započeo dio karijere pod slovenskom zastavom. Nakon osmog mjesta u prvoj utrci Svjetskog kupa (20km), u drugoj je (sprint, 10km) osvojio odlično četvrto mjesto.

Domaćin utrci je opet bio švedski Östersund, a postolje je ostalo nepromijenjeno. Kao u premijernoj utrci sezone, tako je i ove subote pobjedu odnio Norvežanin Emil Hegle Svendsen i to ispred uglednog sunarodnjaka Olea Einara Björndalena. Svendsen nije skupo platio niti činjenicu što je jedini, od četiri najbolja danas, promašio jedan hitac. Na kraju je Svendsen pred Björndalenom ostvario 3.9 sekundi brže vrijeme.

Treći je opet bio francuski biatlonac Martin Fourcade, dok je Fak uz savršeno odrađeno gađanje bio četvrti sa 17.9 sekundi zaostatka za pobjednikom. Do postolja mu je nedostajalo samo tri i pol sekunde.

Hrvatski biatlonac, koji nastupa pod slovenskom zastavom, osvojio je u sprintu (10 km) u Östersundu četvrto mjesto.

Tako je nakon osmog mjesta u uvodnoj utrci sezone (20 km), Fak na još bolji način nastavio karijeru u slovenskoj reprezentaciji.

- Iako su me od postolja dijelile samo tri sekunde, iznimno sam zadovoljan. Želim pohvaliti servisere i cijelu ekipu, bez njih je nemoguće ostvarivati tako dobre rezultate. To je prava ekipa. Vezano za moj položaj uoči sezone i način na koji sam došao u reprezentaciju, ovo je još jedan dokaz da sam ispravno odlučio - izjavio je Mrkopljanin , aludiravši na prelazak iz hrvatske u slovensku vrstu.

- S takvom ekipom mogu pokazati sav svoj potencijal. Stvarno nisam očekivao ovakav početak sezone. Nadam se da ću, ako bude moguće, nastaviti u istom ritmu - dodao je brončani olimpijac iz Vancouvera.

Prije utrka u švedskom Östersundu, Faku su najbolji rezultati u Svjetskom kupu bila dva 11. mjesta iz Osla prošle sezone, kada je još nastupao pod hrvatskom zastavom.

Svjetski kup biatlon, 10km sprint, Östersund:



1. Svendsen (Nor) 45:26.1 (1 promašeni hitac)

2. Björndalen (Nor) +3.9 (0)

3. Fourcade (Fra) +14.3 (0)

4. Jakov Fak (Slo) +17.9 (0)

5. Boe (Nor) 22.6 (1)

Linker
09. svibanj 2024 09:33