Franko Grgić i Marin Mogić
 Foto: Zlatko Karlo
VEĆ SAD MEĐU TOP 10 SENIORA

ČUDESNI HRVATSKI TINEJDŽER SRUŠIO SVJETSKI JUNIORSKI REKORD, A ZAPRAVO JOŠ I NIJE JUNIOR!? 'Ma mi ne možemo pojmiti koliko je to fantastičan rezultat'

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 10:05

Velika podrška, velika motivacija za Franka Grgića, dvostrukog juniorskog svjetskog prvaka s netom završenog SP-a zove se Marin Mogić. I on je ludovao bazenom u Budimpešti kao da on ima medalju oko vrata.

Neki dan je objavio na Instagramu srcedrapajući post u kojem je pokazao svo svoje prijateljstvo i ljubav prema Franku.

- I, jesam li bio u pravu? Jel bilo točno sve što sam rekao da će osvojiti zlato na 1500. Je! I sve što sam rekao bilo je iz srca i iskreno, drago mi je što su se moje riječi ostvarile. Franko je debelo najbolji junior na svijetu, a meni se nekako čini da je trenutno među Top 10 seniora na svijetu. Mi ne možemo pojmiti još uvijek koliko je to fantastičan rezultat za nekoga tko ima 16 godina, on je bio najmlađi u ovoj utrci. A službeno, zapravo, nije junior, već mlađi junior.

Foto: Zlatko Karlo

​To vaše prijateljstvo je zaista iskreno i bez ikakve zadrške?

- Ma, meni je drago da je osvojio zlato kao da sam ga ja osvojio. Cijela ova naša priča traje od prije dvije godine

kada sam se ja vratio s Europskog iz Izraela sa zlatom, a on je tada rekao da bi htio biti kao ja. A onda je naš trener Mate Ružić rekao: “nema problema, ja ću te trenirati, ako želiš biti kao Marin”. I bome je Franko trenirao svaki dan uporno i pokazao sav svoj talenat i sada je puno bolji od mene i na meni je da ga pokušam stići - rekao je Marin.

Linker
02. svibanj 2024 09:51