REUTERS/Antonio Bronic
BEZ DLAKE NA JEZIKU

DANSKA LEGENDA PODIGLA GLAS NAKON PORAZA OD FRANCUZA 'Mislim da su suci bili sramotni...činilo se to kao osobni obračun'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 28. siječanj 2018. 21:41

Nakon utakmice za treće mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu između Farancuske i Danske ostali su repovi.

Dojam je da su rumunjski suci Din i Dinu u nekoliko navrata pogurali suce. Posebice je to došlo do izražaja u završnici kada su se Danci imali priliku u potpunosti primaknuti, a suci su svojim odluka iživcirali i gledatelje u Areni koji su ih počastili zvižducima.

Nakon susreta oglasio se najbolji strijelac susreta s 12 golova, legendarni Danac Hans Lindberg.

"Mislim da su suci bili sramotni. Oni su sigurno bili najgori sudački par na prvenstvu, a za to su dobili nagradu da sude utakmicu za treće mjesto. To je pokazivanje nepoštovanja prema nama. Bilo je puno situacija u dvoboju gdje nismo znali što sude, činilo se to kao osobni obračun, moje je mišljenje. Pokušali smo se nekoliko puta vratiti u utakmicu, ali svaki put kada bi uspjeli, suci bi se umiješali", direktan je bio danski veteran.

Oglasio se i pomoćnni trener Francuske Guillaume Gille.

"Uvijek je teško igrati ovakve utakmice jer smo svi razočarani nakon poraza u petak, pogotovo načinom na koji smo igrali. Ipak, zadovoljan sam što smo igrače doveli u stanje da odigraju vrhunsku utakmicu jer smo trebali vrhunsku predstavu kako bi pobijedili Dansku".

Svoj komentar dao je i danski izbornik Nikolaj Jacobsen: 'Četvrto mjesto je najgore mjesto koje možete osvojiti. Željeli smo nešto osvojiti, nismo uspjeli i razočarani smo jer smo imali više ciljeve. Francuska je bila možda najbolja momčad na turniru, odigrala je jednu lošu utakmicu i sada ima broncu. Mi nemamo ništa".

Linker
04. svibanj 2024 15:24