Damir Krajac / CROPIX
NIKOLA JUKIĆ

DEBITANT U REPREZENTACIJI NA OKUPLJANJU SE ISTICAO NAJVEĆOM BRADOM I SAMOZATAJNOŠĆU 'Bilo je neočekivano i nikako se nisam nadao da ću biti tu'

U obrani je half, u napadu dobar šuter koji je u prvih sedam kola Francuskog prvenstva zabio 25 golova.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 22. listopad 2019. 12:13

Osim što je promovirao srebrne juniore Šarca, Martinovića i Miletu, izbornik seniora Lino Červar u reprezentaciju je prvi put pozvao desnog vanjskog Nikolu Jukića, koji igra za francuskog prvoligaša Chartres.

Poziv njemu najviše je iznenadio jer je do sada bio ispod radara hrvatske javnosti, ali odlične igre u LNH Divisionu ove sezone nisu ostale neprimjećene od Červara. Jukić se na okupljanju isticao najvećom bradom, ali i samozatajnošću te skromnošću u izjavama.

- Sretan sam što sam tu. Bilo je neočekivano, nikako se nisam nadao da ću biti na okupljanju reprezentacije s vrhunskim igračima koje posjedujemo - kazao je 25-godišnjak koji igra u oba pravca.

U obrani je half, u napadu dobar šuter koji je u prvih sedam kola Francuskog prvenstva zabio 25 golova. Hrvatski izbornik očito voli takve igrače, sličan Jukiću je Vranković, koji je ove godine nastupio na SP-u u Njemačkoj i Danskoj.

Četiri francuske godine

- Radit ću sve što radim u klubu, dat ću sve od sebe, pa što bude. Na izborniku je da odluči, a na meni je da radim - potiho je nastavio Kaštelanin, koji će prvi poziv u reprezentaciju pamtiti i po zvučnom protivniku koji Kauboje čeka u srijedu i subotu.

- Jako je lijepo što ću debitirati protiv Njemačke. Treba samo dati sve od sebe i vidjeti što će to izroditi.

Malo je pričljiviji Jukić bio o svojem rukometnom putu, koji ga je iz spomenute Ribole Kaštela odveo u inozemstvo.

- Već sam četiri godine u Francuskoj. Liga im je jako kvalitetna, a čak su i treninzi u klubu na vrhunskoj razini i brzo se napreduje - pun je hvale Jukić, koji se otisnuo u tada drugoligaški Pontault-Combault.

- Otišao sam iz Kaštela jer sam dobio ponudu koja se nije mogla odbiti. Mislio sam ostati u Hrvatskoj, možda pronaći neki novi klub, ali nisam razmišljao kada je došao poziv iz Francuske.

Uz Jukića su u reprezentaciji od desnih vanjskih još Luka Stepančić i Ivan Martinović, a stigao je i Luka Šebetić, koji ovaj put nije na popisu, ali je došao pozdraviti suigrače. Njemu je suigrač Bruno Butorac, također desni vanjski, a od pet igrača, koliko ih trenutno imamo u Francuskoj, tri su su na poziciji šutera ljevaka.

- Šebetić i Butorac su u Tremblayju, ista smo generacija, pa se bolje i poznajemo. Igrali smo zajedno u mladoj reprezentaciji, pa je i zbog toga se bolje čitamo se na terenu - govori Jukić, koji je trenutno u Chartresu, novom prvoligašu velikih ambicija.

Španjolski trener

- Chartres je mali gradić 90 kilometara od Pariza. Klub je profesionalan i radi se jako dobro, trener je Španjolac Toni Gerona i igramo u maloj dvorani, gdje je atmosfera uvijek odlična. Grad živi za rukomet i upravo je u projektu gradnje velike arene koja bi trebala biti gotova 2021. godine - za kraj je rekao novi reprezentativac.

Linker
20. travanj 2024 02:36