Damir Krajač/Cropix
BORBA ZA POLUFINALE

DERBI KOJI TO IPAK NIJE Splićani u Zagrebu zaustavili Futsal Dinamo na putu do senzacije

Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 23. travanj 2016. 11:27

Medijska nastojanja da se od sraza Dinama i Tommyja napravi pandan derbiju Hajduka i maksimirskog kluba, za sada nisu dala rezultata. Razlika u kvaliteti, evidentna je. U korist splitskog kluba. Stoga su se i Bad Blue Boys-i na tribinama Sutinskih vrela bili skromno zastupljeni. Očito, nisu vjerovali u čudo.

Dinamo je prvi imao idealnu prigodu. U 5.minuti Perković je promašio nemoguće. Sa svega dva metra nije uspio pogoditi nebranjenu mrežu. Kazna je ''modre'' sustigla četrdesetak sekundi kasnije. Suton je iz neposredne blizine doveo Splićane u vodstvo. Prije nego je lopta dotakla mrežu odbila se od noge vratara Škorića. Već u slijedećeoj minuti kapetan Splićana podebljao je vodstvo.

A onda je igra splitske momčadi na trenutke težila ekshibiciji. No, kod 4:0 Neto je pretjerao u nonšalanciji i pokazao odlike sebičnog igrača. U obećavajućoj situaciji nije proigrao Sutona već je sam šutirao i – promašio vrata.

Adrenalin u gledalištu podiglo je isključenje Perišića i dva brza pogotka ''modrih''. Sutinskim vrelima odjekivalo je: nema predaje!

Split je drugo poluvrijeme otvorio pritiskom nastojeći riješiti utakmicu petim pogotkom. No, ''modri'' su se odhrvali pritisku favorizirane splitske momčadi, a kada je Perković maestralnim potezom postigao treći, a Penava spretno i četvrti, senzacija je bila na pomolu. Tenzije su ispunile dvoranu.

U obostrano nervoznoj utakmici, protkanoj sudačkim pogreškama, isključen je i gostujući trener Mladen Perica. Strasti je donekle primirio Duje Bajrušović pogotkom za konačnih – 6:4. Dakle, četvrtzavršnica Hrvatskog kupa u malom nogometu: Split Tommy – Dinamo 6:4 (4:2).

OSTALI REZULTATI

Nacional – Osijek Kelme 6:3 (3:2)

Kijevo – Novo vrijeme 7:3 (3:0)

Uspinjača – Porto Tolero 5:4 (2:3)

Linker
20. travanj 2024 02:41