Trener Našičana Hrvoje Horvat
 Vlado Kos / CROPIX
HRVOJE HORVAT

DO GRUPNE FAZE EHF KUPA TREĆU GODINU ZA REDOM VODI OKRŠAJ S BENFICOM 'Njihova najveća snaga je obrana koju predvodi iskusni Danac'

Trener Nexea nakon ždrijeba 3. pretkola EHF kupa u Beču koji Našičanima nije bio naklonjen jer im je dodijelio portugalskog diva.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. listopad 2019. 11:11

Jako težak ždrijeb dobili su Našičani u pokušaju da se ponovo domognu nastupa u grupnoj fazi EHF kupa. Na putu im stoji portugalski div Benfica. Istina, div je više u nogometnom smislu, ali posljednjih godina rukometno su jako napredovali, što se odrazilo i na rezultate reprezentacije koje se plasirala na Euro, ali i na opće stanje klubova koji poput Porta ili Sportinga zapaženo igraju Ligu prvaka.

Benfica je sigurno iz tog kruga, uzvrat će biti u Lisabonu, što iziskuje dodatni napor Našičana.

Zdravi i kompletni

- Definitivno nismo favoriti. Imamo jako ozbiljnog protivnika. Portugalski rukomet jako puno ulaže posljednjih godina i to se vidi najbolje na klubovima koji su samo napredovali. No, mislim da je naša tradicija veća, da su, za razliku od Lisabona, Našice rukometni grad i da ćemo na krilima publike uspjeti ono što želimo, plasirati se u grupnu fazu.

Bit će to jako zahtjevan posao?

- Sigurno, a za to je najvažnije da zdravi i kompletni dočekamo Portugalce. Gledali smo ih protiv Dubrave i Porta, mogu reći da imaju odličnu momčad, možda i najjaču dosad, što, s obzirom na budžet, nije iznenađujuće. Imaju odličnu šutersku liniju, imaju vrlo brze i snažne domaće reprezentativce koji su relativna nepoznanica za javnost, ali vrlo dobri igrači poput Nuna i Francisca Perreire, Antunesa... No, rekao bih da je njihova najveća snaga, po onom što sam vidio, obrana u kojoj je iskusni Danac Rene Toft Hansen, a koja odlično surađuje s Ristovskim na golu.

Bilo je i boljih opcija od Benfice?

- Bilo je, ali što je tu je, ždrijeb je ždrijeb, bit ćemo spremni za te važne dvoboje.

U nedjelju PPD Zagreb igra sa Szegedom, kojeg je Nexe na startu sezone uspio dobiti u prijateljskom dvoboju.

- Pa, dobro, nije to za neke bitne usporedbe, osim što je lijepo saznanje pobijediti takvu momčad u bilo kojoj situaciji. Tada su tek počeli s pripremama, mi smo već radili neko vrijeme, odigrali smo jako dobru utakmicu i to je bilo to u tom trenutku. Sada je drugačije.

No, generalno...

- Najveća snaga Szegeda je napadačka disciplina koja je dovedena skoro do savršenstva i jako puno dobre obrane trebat će Zagrebu da im odoli. Oni jako malo lopti troše uzalud. Druga bitna stvar po meni je rotacija, koja im je izuzetno moćna i s kojom vrlo često lome protivnike jer taj ritam nije lako pratiti. Sigurno da PPD Zagreb vidi svoju priliku, no morat će biti jako dobar da bi uspio - zaključio je Hrvoje Horvat.

Linker
27. travanj 2024 11:17