FAK SVJETSKI PRVAK

'Dobro znam gdje je moja domovina, ali nisam zažalio zbog odlaska u Sloveniju!'

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 06. ožujak 2012. 17:55

Jakov Fak osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Ruhpoldingu! Biatlonac iz Mrkoplja, koji od sezone 2010./2011. nastupa za Sloveniju, osigurao je zlatnu medalju u disciplini “individual” u kojoj se trči 20 kilometara, a gađa četiri puta po pet meta. Svaki promašaj sankcionira se kaznenom minutom. Fak je pogodio 19 od 20 meta, a slavio je ispred Francuza Simona Fourcadea i Čeha Martina Soukupa.

Fak je u ovoj disciplini osvojio svoju prvu veliku medalju, broncu na Svjetskom prvenstvu u Pjeong Čangu 2009. Bronce je osvajao i na Olimpijskim igrama u Vancouveru (spring, 10 km) te u Ruhpoldingu u mješovitoj štafeti. Kuriozitet je da Fak u utrkama Svjetskog kupa (SP se, doduše, također boduje za Svjetski kup) ima tek jedno postolje, treće mjesto iz Östersunda 2011.

- Sjajan je osjećaj kada uđete prvi u cilj. Borio sam se do zadnjeg metra i uspio sam. Morao sam ostati fokusiran i miran. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli - izjavio je Fak za Radio Sloveniju.

Poslije se Jakov na konferenciji za novinare vratio na priču u kojoj su Slovenci dobili 'bingo', a Hrvati ostali praznih ruku.

- Nemojte misliti da sam zaboravio. I te kako dobro znam gdje je moja domovina - to je Hrvatska. Ali sportski motivi, bolji uvjeti su me prinudili na takav korak. Već tada sam govorio mene zanima samo dobar rad, dobri uvjeti za treniranje koji će donijeti rezultate. Hrvatski biatlonski savez na žalost mi tada nije omogućio sve što treba i odlučio sam se na ovaj potez zbog kojeg ne žalim jer ovaj rezultat za mene je poseban i nikad ga neću zaboraviti.

Linker
20. svibanj 2024 12:32