MANDEL NGAN / AFP
AMERIKANCI VRAĆAJU SPORT

DONALD TRUMP JASNO JE NAZNAČIO DA SE SPORT NALAZI U NJEGOVIM PRIORITETIMA! Najavljen je povratak najjačih liga, sve bi moglo krenuti vrlo brzo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2020. 15:06

Sjedinjene Države vode svoju borbu s koronavirusom. Tamo je najviše zaraženih (670 tisuća), tamo je najviše i žrtava bolesti (33.286) s kojom se svijet bori već gotovo dva mjeseca, ako ne računamo Kinu i početna žarišta. Amerikancima se čitava situacija ne sviđa i zbog novca, kojeg gube na dnevnoj bazi pa se čeka da se sve pokrene, kako bi i ekonomija oživjela. Svi će se dugo oporavljati, ali predsjedniku Donaldu Trumpu se žuri.

Situacija je takva da se u saveznoj državi New York nalazi najveće žarište bolesti, a da istovremeno u Michiganu nekolicina industrijalaca prosvjeduje zbog karantene. Trump je kasno sinoć po našem vremenu izjavio da će se među prvim aktivnostima u normalan život vratiti one sportske.

Njegov je plan u narednim tjednima vratiti sportaše u dvorane. Utakmice će krenuti, kako je najavio, za nekoliko tjedana ili mjeseci, ispočetka pred praznim tribinama, a onda, malo-pomalo i uz gledatelje koje bi se vraćalo na tribine.

- Razgovarali smo s predstavnicima naših profesionalnih liga. Sve će utakmice biti u TV-prijenosima kao i ranije, a na tribine ispočetka nećemo puštati gledatelje. Kako se situacija bude popravljala, oni će moći ulaziti. Ispočetka će svako drugo ili treće sjedeće mjesto biti popunjeno i tako dalje - kazao je Trump.

Trump dakle, nije specificirao točan datum ili rok do kojega se lige poput NBA-ja, MLB-ja i ostalih planiraju vratiti u normalnu kolotečinu, ali je sport izuzeo kao jednog od glavnih pokretača američke ekonomije u ovim trenucima, kada utakmice bez gledatelja ipak mogu prouzročiti nekakvu aktivnost.

Linker
06. svibanj 2024 00:39