Andro Bušlje
 Pedja Milosavljevic / CROPIX / CROPIX
PAKLENA UTAKMICA

'DOŠLI SMO PO VIZU ZA TOKIO, ALI NISMO USPJELI! NEVRIJEME VANKA, NEVRIJEME MEĐU I SUCIMA I...' Kapetan Barakuda nakon poraza u Beogradu

Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. lipanj 2019. 10:56

Kataklizmično je izgledalo jučer u Beogradu. Vani prolom oblaka, igrači i novinari su se nakon okončanja susreta sklonili u zatvoreni bazen, no... i tamo se kisnulo. Krov ne da prokišnjava, nego ondje postoji ogromna rupetina iz koje se voda slijeva u slapu. Onda pogledate njih, hrvatske reprezentativce, sportaše koji su netom prije izgubili finale. Oni su dodatno “pokisnu˝li”.

Kapetan Andro Bušlje će...

- Ovdje smo došli po vizu za Tokio i nismo uspjeli. Opet, mislim da smo odigrali dobar turnir, tako i finale kojim smo pokazali da se s njima možemo itekako nositi i u njihovom bazenu, te da samo nijanse odlučuju. Na kraju se poklopilo malo i ovo, nevrijeme vanka, nevrijeme i među sucima. Opet, medalja je opet osvojena na jednom natjecanju i tako gledano možemo biti zadovoljni.

Slutimo da sad tu dolazi jedno... ali.

- Pa, naravno, treći put ponavljam, nismo uzeli ono po što smo došli.

Strijelac prvog pogotka Ivan Buljubašić dao je svoj doprinos, ne samo u obrani, što mu je primaran zadatak.

- Odlično smo otvorili, ali smo odmah pogubili konce... Opet, pokazali smo karakter vrativši se iz minusa i ušli u završnicu utakmice u potpunom egalu. Čestitke Srbiji i ništa... čekamo uzvrat na Svjetskom prvenstvu u Koreji. To je malo slađe.

Da malo. Jučer smo inače dobili i novog šutera iz vanjske linije. Marko Bijač je u posljednjim sekundama napada krenuo pred suparnički gol, novina koja je sada moguća u vaterpolu, pucao i B. Mitrović mu je obranio.

- Odigrali smo baš pravu utakmicu. Kao što smo u polufinalu odigrali na 100%, sada je, nažalost, nedostajao možda koji postotak. Malo sreće i spretnosti. Premda, ovo je pokazatelj da smo u pravoj formi pred SP-u.

Dvojica su Fatovića jučer u Beogradu osvojili medalje. Tata Elvis broncu s Australijom, sin Loren srebro s Hrvatskom.

- Nekoliko nijansi je odlučilo. To smo i znali. Nije nam suđen jedan korner, 3.10 minuta do kraja, a onda smo tu primili gol. Opet smo mi njima zabili u našem napadu u posljednjoj minuti, ma... ne znam. Baš nesreća.

Tucak veli da ste u toj posljednjoj četvrtini otišli na plus 2...

- Je, ali nije to baš tako lako ni napraviti, otići. Ovo su strašni napori. Igrali smo svom snagom i mislim da nam nitko ništa ne može prigovoriti.

Anđelo Šetka, jedan od najiskusnijih u hrvatskoj vrsti...

- Ovakvu utakmicu nikad nisam igrao. U ovakvim uvjetima. Ne sjećam se. Uza sve, to je bila teška utakmica u kojoj su se samo oni bolje snašli. Čestitam im.

Linker
20. travanj 2024 01:16