KAOTIČAN FINALE

DRAMA U SCHLADMINGU Kosteliću izmakao mali globus! Andre Myhrer posto je novi kralj slaloma!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2012. 12:26

DRUGA VOŽNJA

Nakon što je u prvoj vožnji pogriješio na samom startu utrke, Ivica Kostelić nažalost nije uspio stići do malog globusa u slalomu već je on otišao u ruke Šveđaninu Andreu Myhreru koji je slavio u posljednjoj utrci sezone.

Ivica je tako sezonu u ukupnom poretku završio na 4. mjestu!



USKORO OPŠIRNIJE!

PRVA VOŽNJA

Drama u Schladmingu! Ivica Kostelić napravio je ogromnu pogrešku već na četvrtim vratima posljednjeg slaloma sezone te se morao penjati po stazi kako bi završio utrku. Naravno, zaostatak je prevelik za osvajanje bodova.

Međutim, sličnu je pogrešku napravio i Ivičin najveći konkurent Marcel Hirscher koji nije uspio završiti utrku. Stoga je u najboljoj poziciji za osvajanje malog globusa Šveđanin Andre Myhrer kojem u ovom slučaju, u kojem Ivica i Marcel ne osvajaju bodove, dovoljno drugo mjesto. Myhrer trenutačno i jest drugi sa 49 stotinke lošijim rezultatom od vodećeg Neureuthera.

VAŽNO: FIS-ova pravila kažu sljedeće (članak 10.2): ako je skijašev zaostatak veći od osam posto ukupnog vremena pobjednika, skijaš neće dobiti bodove čak i ako ih plasmanom zaslužuje.

S obzirom da Kostelić teoretski i može do bodova, jer ima dosta odustajanja u prvoj vožnji, bodove danas neće osvojiti čak i ako će skijati drugu. Zato mu osvajanje globusa ovisi isključivo o Myhrerovu plasmanu.

Trenutačni rezultati prve vožnje:

1. Neureuther 45.86

2. Myhrer +0.49

3. Matt +0.61

4. Gross +0.71

5. Deville +0.72

6. Dopfer +0.78...

Kostelić +18.92

Linker
26. rujan 2024 10:21