UZALUDAN PUT U SOČI

DRAMA UOČI OLIMPIJADE Gips: 'Ivicu muči štitnjača, medalju možemo zaboraviti!'

Najviše me muči ono što smo saznali u ponedjeljak, ali ne smijem o tome razgovarati. To ćemo rješavati nakon sezone - rekao je potišteni Ante Kostelić
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 05. veljača 2014. 08:20

Oko Kostelića nova drama. Najavio ju je Ante Kostelić nekoliko trenutaka prije nego što se prvi dio hrvatske olimpijske reprezentacije počeo ukrcavati u čarter za Soči.

- Najviše me muči ono što smo saznali u ponedjeljak, ali ne smijem o tome razgovarati. To ćemo rješavati nakon sezone - rekao je potišteni Ante Kostelić, ostavivši u javnosti puno upitnika.

Posljednja želja

Kasnije se u užem društvu pojadao da Ivica ima problema sa štitnjačom te da se ova sezona, pa tako i nastup u Sočiju, mogu zaboraviti.

Najbolji hrvatski skijaš nije htio navesti probleme koji bi mogli biti uzrok njegovih slabijih rezultata posljednjih mjeseci.

- Ima par razloga, ali o njima neću govoriti prije završetka sezone.

No, to ne znači da se predao ili da odustaje od svoje dječačke želje da osvoji zlatnu olimpijsku medalju, jedini trofej koji mu nedostaje. Plan je da na četvrtim ZOI vozi sve discipline osim spusta.

- Još uvijek vjerujem da mogu do zlata u superkombinaciji. Nadu i optimizam crpim iz toga što su Olimpijske igre posebno natjecanje u kojem je važna i inspiracija. Želim vrhunski rezultat, a na OI su to medalje u disciplinama u kojima sam najbolji. U Novom Vinodolskom sam se osvježio i to mora utjecati na formu. Nismo ju posebno tempirali za ZOI, ali nam je Soči cijelo vrijeme bio u glavi - ispičao je Ivica.

Adut u superkombinaciji trebala bi biti i slalomska staza koju će na Crvenom proplanku (Krasnaja poljana) postavljati njegov otac i trener.

- Moja postavka sigurno može više utjecati na rezultat u superkombinaciji nego u specijalnom slalomu (Kostelić postavlja drugu vožnju, nap. p.). Nemam još plan kako će izgledati, moram vidjeti konfiguraciju terena.

Gips opet protiv Hujare

Gips će u Rusiji sigurno biti pod pritiskom. Sjećanje na dramatični prošlosezonski Kitzbühel nije izblijedilo. Šef muškog Svjetskog kupa Günther Hujara je na nagovor trenera poništio Kostelićevu postavku slaloma i promijenio ga drugim postavljačem. Usput je i galamio.

- I ovaj put će me pratiti i provjeravati što radim. Da vam kažem, bojim se tih ljudi. Cijeli život sam samouvjeren, ali sam uvijek strahovao od ljudi koji žive po ludim zakonima i njihovog licemjerja.

Ante Kostelić nije znao hoće li njegova obitelj postati rekorder po broju stjegonoša na svečanostima otvaranja (nakon što je Janica bila tri puta, u Rusiji će stjegonoša biti Ivica), ali je spomenuo jedan drugi pothvat.

U lov na Di Cente

- Rekli su mi da brat i sestra Di Centa imaju jednu medalju više od nas.

Manuela i Giorgio Di Centa osvojili su četiri olimpijska zlata te po tri srebra i bronce u skijaškom trčanju, a Janica i Ivica četiri zlatne i pet srebrnih kolajni. Hrvatski brat i sestra su ispred talijanskih u redoslijedu koji se određuje po sjaju medalja. Osim toga, polovica medalja obitelji Di Centa osvojena je u štafetnim utrkama.

Linker
07. srpanj 2024 00:21