CROPIX
NAGRADE

DRŽAVNA NAGRADA ZA SPORT FRANJO BUČAR Među dobitnicima Davis Cup reprezentacija, kao i Zdenko Kobeščak

Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2019. 13:18

Hrvatska Davis Cup reprezentacija našla se među dobitnicima godišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar, dok su dobitnici nagrade za životno djelo Zdenko Kobeščak, Zdravko Malić te posmrtno Duško Antunović, priopćili su u petak iz Središnjeg državnog ureda za sport.

Bivši nogometaš Dinama, reprezentativac i nogometni trener Zdenko Kobeščak nakon što je 2014. dobio godišnju nagradu Franjo Bučar, našao se i među dobitnicima nagrade za životno djelo, a pridružio mu se i rukometni trener Zdravko Malić. Treći dobitnik nagrade za životno djelo je proslavljeni hrvatski vaterpolist, trener i prvi izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Duško Antunović, koji je preminuo 2012. godine.

Osim tenisača, koji su krajem studenog 2018. u Lilleu svladali Francusku i po drugi put u povijesti donijeli Davis Cup u Hrvatsku, dobitnici godišnje nagrade su alpinist i putopisac Darko Berljak, bivši vaterpolist i vrsni vaterpolski trener Vlaho-Mišo Asić, dugodišnji liječnik hrvatske košarkaške reprezentacije Miran Martinac, sportski novinar Zdravko Reić, aktualna europska prvakinja u bacanju koplja za gluhe osobe Laura Štefanac, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislav Krističević, bivši vaterpolist i vaterpolski trener Zoran Roje, bivša rukometašica Klaudija Bubalo, reprezentativac i bivši svjetski prvak u taekwondou Filip Grgić, svjetski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti te legendarni košarkaš Nikola Plećaš.

Dodjela Državnih nagrada za sport Franjo Bučar u 2019. održat će se 25. studenoga, a svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja, zlatna medalja s likom Franje Bučara i novčani iznos od 50.000 kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju, medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000 kuna.

Linker
06. svibanj 2024 22:48