CROPIX
USUSRET EURU

E, SAD VIŠE NEMA NAZAD! LINO ČERVAR STIŠĆE, SITUACIJA SE ZAOŠTRAVA 'Igrat će oni koji mogu igrati, a ne oni koji misle da mogu'

LINO ČERVAR Hrvatski izbornik na početku druge faze završnih priprema rukometaša u Ivanić-Gradu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. prosinac 2017. 15:16

E, sad više nema nazad. Lino Červar stišće, situacija se zaoštrava. Evo samo kao detalj. Na Staru godinu ujutro bit će “biciklijada” (fiksni bicikl) na sedam kilometara, onda će na doček, pa ujutro u Split, gdje 1. siječnja počinju završne pripreme.

Ovaj drugi dio počeo je u Ivanić-Gradu u utorak. Dok je Lino Červar uveličao našu svečanost u povodu izbora najboljih za 2017. godinu, njegovi su puleni krenuli prema Ivaniću.

- Nastavljamo. Nešto će igrača izostati u drugom dijelu, uglavnom ovih mlađih koji za Euro nisu u prvom planu kao Vida, Mandić, Šušnja, Vranković, Vuglač i Ivić su ozlijeđeni... Od početka s nama u drugi dio kreću Stepančić i Alilović, a “Nijemci” će se priključivati kako koji završi u Bundesligi. Rekao sam, svaki trening nam je važan. Znam da imaju malo vremena za predah, ali da bismo uspjeli, moramo platiti cijenu uspjeha, a to je rad. Želim da oni to prihvate i da kod njih vidi želju i entuzijazam - kaže Červar.

Ivanic Grad, 221217.
Hotel Sport.
Pripreme muske rukometne reprezentacije uoci Europskog prvenstva EHF Euro 2018.
Na fotografiji: Lino Cervar. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

O aktualnoj situaciji će:

- Imamo situacija koje nisu sigurne, koje moramo riješiti na vrijeme jer čekati dok traje Euro, nema smisla, to se nikad nije pokazalo dobrim. Vidjet ćemo koliko tko može. Da, ta situacija posebno je naznačena na desnoj strani napada, vidjet ćemo Kopljara, Stepančića, od Nove godine ćemo u Splitu priključiti Buntića. Ponavljam, igrat će oni koji mogu igrati, a ne oni koji misle da mogu. Volio bih da svi budu top pa da možemo birati i ne pogriješiti.

Nisu svi u top izdanju

Ovo je završna faza uoči Splita. Koliko igrača namjeravate imati tamo u završnim pripremama?

- Točno ne znam, ali 20, 21, 22 - tako nešto. Ovisno o realnostima i situaciji.

Što to otprilike znači? Vratari Alilović, Stevanović, Pešić, krila Štrlek, Mihić, Horvat, Čupić, pivoti Vori, Marić, Musa i Kontrec jer pitanje broj 1 je što može Marić nakon ozljede. I od vanjskih Mandalinić, Mamić, Jaganjac, Duvnjak, Cindrić, Karačić, za obranu Gojun i desno Kopljar, Stepančić, Buntić i Šime Ivić. I to je to, tu treba tražiti 16 dresova za Euro. Dovoljno je vidjeti koliko je gdje igrača na pozicijama da se vidi i gdje su najveći upitnici i najvažnije odluke koje Lino mora donijeti. Kad bi svi bili top, ne bi bilo previše upitnika, ali zasad tako ne izgleda. Važno da izgleda 12. siječnja u Splitu.

Linker
06. svibanj 2024 00:28