DENIS LOVROVIC Afp
BAROKNI GRAD

Enes Garibović i Jana Koščak najbolji sportaši Varaždina u 2022., posebno priznanje dobio i Zlatko Dalić

Muška ekipa godine je NK Varaždin, a titula u ženskoj konkurenciji pripala je Stolnoteniskom klubu
Piše: HinaObjavljeno: 13. veljača 2023. 22:43

Karatist Enes Garibović i atletičarka Jana Koščak najbolji su sportaši grada Varaždina za 2022. godinu, dok je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dobitnik priznanja za izniman doprinos promociji varaždinskog sporta u svijetu.

Bio je to jubilarni 60. izbor najboljih sportaša koji je organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, a nagrade i priznanja uručeni su u ponedjeljak na svečanosti u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Enes Garibović najboljim je sportašem proglašen već osmi put.

„Kada to osvojite više puta, onda je to dokaz koliko vas cijene u gradu i koliko cijene vaš uspjeh. Kada se uzme u obzir da je Varaždin grad vrhunskih sportaša i sportskih ekipa koje donose Varaždinu i Hrvatskoj međunarodne uspjehe te biti proglašen najboljim pored takve konkurencije je zaista iznimna čast”, rekao je Garibović.

Mladoj atletičarki Jani Koščak ovo je prva nagrada za najbolju varaždinsku sportašicu.

„Tu sam rođena, tu me ljudi najbolje poznaju i drago mi je da su mene odabrali. Jako je puno talentiranih sportašica i drago mi je da sam baš ja uspjela biti najbolja pored takve konkurencije” izjavila je Koščak.

Najbolja muška ekipa za prošlu godinu je Nogometni klub Varaždin, dok je u ženskoj konkurenciji titula pripala Stolnoteniskom klubu Varaždin.

Priznanje za izniman doprinos promociji varaždinskog sporta u svijetu primio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji je zahvalio u ime svih laureata.

„Sport je najjači hrvatski brand i isplati se ulagati u djecu i mlade sportaše. Treba pronaći još više sredstava, kako bi sportaši imali što bolje uvjete”, rekao je Dalić.

Još je jednom najavio da će kao svoj poklon Varaždinu i Varaždincima napraviti sve kako bi se jedna utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo odigrala u Varaždinu.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Zvonku Bezjaku za postignuta sportska dostignuća kroz 40 godina aktivnog sportskog djelovanja i promidžbu sporta Grada Varaždina.

Linker
25. travanj 2024 19:08